فرمول شیمیایی Na2CO3
کاربرد پاک‌کننده برای مصارف خانگی، شستن لباس‌ها، بخش بزرگی از پودرهای صابون خشک، از بین بردن سختی موقت و دائمی آب، ساخت شیشه، صابون و کاغذ، رساندن نقطه ذوب مخلوط به مقدار مورد نیاز بدون مواد خاص، ساخت شیشه بطری و پنجره، تولید ظروف غذاخوری شیشه‌ای، از بین بردن کلسیم و منیزیم محلول در آب، تاثیر بر تولید گلوتن در خمیرهای ورز داده شده، کاربردهای متعدد در آشپزی، تولید و ساخت نودل، پخت نان ،استفاده در تولید پودر شربت تنظیم کننده اسیدیته عامل ضد انعقاد ،افزودنی غذایی در محصول نهایی، به عنوان پایه در بسیاری از فرآیندهای شیمیایی به دلیل ارزان‌تر بودن
جرم مولی (gr/mol) 105.9888
نقطه ذوب (°C) 851 درجه سانتی گراد
نقطه جوش (°C) 1600 درجه سانتی گراد

برای سفارش محصول تماس بگیرید

021-43000910
product

کربنات سدیم


کربنات سدیم، سود پرک، دی اتانول آمین،

کربنات سدیم مهم‌ترین ماده شیمیایی اساسی است. این ترکیب کاربردهای بسیاری در موارد مختلف دارد. به همین دلیل افراد و صنایع بسیاری اقدام به خرید آن می‌کنند. در ادامه به بررسی نکات فروش کربنات سدیم می‌پردازیم.

کربنات سدیم چیست؟

کربنات سدیم نوعی ترکیب شیمیایی معدنی می‌باشد که معمولا آن را به عنوان خاکستر سودا می‌شناسند. این ماده از ترونا استخراج می‌شود که ترونا یک نمک مضاعف حاوی کربنات سدیم و کربنات هیدروژن سدیم می‌باشد. در نتیجه با وجود این ماده یک سری فرآیندهای تبخیر در دریاچه‌ها شکل می‌گیرد. کربنات سدیم به شکل نمک‌های سفید محلول در آب می‌باشد.

همچنین قابلیت تولید محلول‌های قلیایی متوسطی را در آب دارد. در گذشته این ماده از خاکستر گیاهان پرورش یافته در خاک‌های حاوی سدیم استخراج می‌شد. کربنات سدیم به صورت سه هیدرات و نمک ‏بی‌آب به دست می‌آید. در ادامه به نکاتی درباره فروش کربنات سدیم می‌پردازیم.

سدیم کربنات با فرمول شیمیایی آنCO3 NA2 شناخته می‌شود و به صورت جامد بی‌رنگ، بدون بو و بلورین است. کربنات سدیم با نام‌های سودای شستشو و کریستال شستشو هم شناخته می‌شود. ضریب شکست کربنات سدیم بدون در نظر گرفتن آب 495/1 است.

تاریخچه کشف کربنات سدیم

در سال 1938با پیدا شدن معادن ترونا در آمریکای شمالی در منطقه اطراف رودخانه گرین، منبع تولید این ماده فراهم شد. ترونا که نوعی کانی محلول در آب است با اضافه کردن کربن دی اکسید، رسوب کربنات سدیم می دهد. با توجه به هزینه کم در استخراج تری سدیم هیدروژن کربنات دی هیدرات (ترونا) نسبت به هزینه تولید آن در صنعت،معمولا استخراج آن ترجیح داده می شود.

از مناطق دیگر که غنی از معادن این ماده شیمیایی هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آنکارا در ترکیه
  • دریاچه مگادی در کنیا

با توجه به کاربردهای زیاد این ماده شیمیایی، این منابع طبیعی ارزمند تلقی می گردند.

برای اطلاع از قیمت متانول به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

فرمول کربنات سدیم

کربنات سدیم یک نمک دیازونیوم از اسید کربنیک با فرمول شیمیایی Na2CO3 است. همچنین به عنوان کریستال سودا، خاکستر سودا، سودا شستشو نیز شناخته می‌شود. این ترکیب معدنی محلول در آب است و هنگامی که در آب حل می‌شود، اسید کربنیک و هیدروکسید سدیم را تشکیل می‌دهد. در حالت خالص، پودری سفید رنگ و بی‌بو است.

این یک پایه قوی است و به عنوان یک ضد اسید عمل می‌کند. کربنات سدیم را می‌توان با چهار فرآیند تولید کرد: فرآیند Solvay، فرآیند Labnac، فرآیند دوگانه، فرآیند الکترولیتی. از آنجایی که یک اسید ضعیف است، کمی در اتانول محلول و در الکل نامحلول است. یکی از کاربردهای مهم Na2CO3 به عنوان نرم‌کننده آب است. PH حدود 11 است.

سنتز کربنات سدیم – Na2CO3

پبش از آن که به خرید و فروش کربنات سدیم بپردازیم به نکاتی درباره کربنات سدیم می‌پردازیم. در حال حاضر به طور انحصاری توسط فرآیند Solvay تولید می‌شود. در این فرآیند دی اکسید کربن و آمونیاک به محلول سرد اشباع شده از کلرید سدیم منتقل می‌شود. در واکنش‌هایی که روی می‌دهند، کربنات هیدروژن سدیم تشکیل می‌شود که در حضور یون‌های سدیم بسیار کمی محلول است، تقریباً به طور کامل رسوب می‌کند.

با فیلتراسیون حذف می‌شود و برای تولید کربنات سدیم مشتعل می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده این فرآیند به راحتی در دسترس و ارزان هستند. این‌ها عبارتند از نمک (NaCl)، آمونیاک (NH3) و سنگ آهک (CaCO3). در این فرآیند، CaCl2 یک محصول جانبی مهم به دست آمده است. واکنش‌ها را می‌توان با معادله زیر نشان داد.

2NH 3 + H 2 O + CO 2 → (NH 4 ) 2 CO 3

(NH 4 ) 2 CO 3 + H 2 O + CO 2 → 2NH 4 HCO 3

افزودن نمک معمولی به محلول حاوی NH 4 + و HCO 3 – منجر به رسوب NaHCO3 می‌شود که کمترین محلول را دارد. سپس فیلتر می‌شود.

NH 4 HCO 3 + NaCl → NH 4 Cl + NaHCO 3

سپس بی کربنات سدیم برای تولید Na2CO3 حرارت داده می‌شود.

2NaHCO3→ Na2CO3+ CO2+ H2O

گاز CO2 تکامل یافته، می‌تواند دوباره استفاده شود.

کربنات سدیم بی آب در آب حل می‌شود و دوباره کریستال می‌شود تا کریستال‌های سودای شستشو حاوی 10 مولکول آب متبلور به دست آید.

خواص کربنات سدیم – Na 2 CO 3

  • Na 2 CO 3 کربنات سدیم
  • وزن مولکولی / جرم مولی 105.9888 گرم در مول
  • تراکم 2.54 گرم بر سانتی متر مکعب
  • نقطه جوش 1600 درجه سانتی گراد
  • نقطه ذوب 851 درجه سانتی گراد

خواص شیمیایی کربنات سدیم – Na2CO3

•کربنات سدیم بی آب نسبت به گرما پایدار است. بدون تجزیه در دمای 852 درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود.

•محلول‌های آبی کربنات سدیم به دلیل هیدرولیز که یون‌های OH– (aq) را آزاد می‌کند کمی قلیایی هستند.

Na 2 CO 3 (s) + 2H 2 O (l) → H 2 CO 3 (aq) + 2Na + (aq) + 2OH – (aq)

3. محلول های آبی کربنات سدیم دی اکسید کربن را از هوا جذب می کند و هیدروژن کربنات سدیم را تشکیل می دهد.

Na 2 CO 3 (aq) + H 2 O + CO 2 (g) → 2NaHCO 3 (aq)

4. کربنات سدیم با اسیدهایی مانند اسیدهای گیاهی ضعیف واکنش می دهد، مانند آب لیموترش که دی اکسید کربن را آزاد می کند.

Na 2 CO 3 (aq) + 2H + (aq) → 2Na + (aq) + H 2 O(l) + CO 2 (g)

Na 2 CO 3 (aq) + 2HCl(aq) → 2NaCl(aq) + H 2 O (l) + CO 2 (گرم)

ساختار کربنات سدیم – Na2CO3

ساختار مولکول‌های کربنات سدیم برای خرید و فروش کربنات سدیم در زیر نشان داده شده است. می‌توان اشاره کرد که هر مولکول کربنات سدیم دارای 2 اتم سدیم، 3 اتم اکسیژن و یک اتم کربن است. هر کاتیون سدیم دارای بار 1+ است در حالی که آنیون کربنات چند اتمی دارای بار خالص قدر 2- است. بنابراین، کربنات سدیم یک مولکول با بار خنثی است.

ویژگی‌های کربنات سدیم


فرمول مولکولی این ماده Na2Co3 یا CNa2O3 است. مترادف‌های دیگر کربنات سدیم عبارتند از: کربنات دی سدیم، خاکستر سودا و نمک دی سدیم اسید کربنیک. ترکیب مادر آن، اسید کربنیک و ترکیبات جزئی آن سدیم است. کربنات سدیم، نمک دی سدیم اسید کربنیک با خاصیت قلیایی کردن می‌باشد. به عنوان یک پایه قوی، هیدروکسید سدیم اسید معده را خنثی می‌کند و در نتیجه به عنوان یک آنتی اسید عمل می‌کند.

این ماده به شکل گلوله‌های کریستال، پودر خشک، گلوله بلورهای بزرگ جامد و مایع تولید می‌شود. رنگ این ماده به صورت پودر مونو کلینیک سفید می‌باشد. این ماده در اثر حرارت با از دست دادن CO2 تجزیه می‌شود. نقطه ذوب آن ۸۵۶ درجهٔ سانتی‌گراد است. در ادامه به نکاتی برای فروش کربنات سدیم می‌پردازیم.

خواص منحصر بفرد کربنات سدیم

1.کربنات سدیم در آب آزادانه حل می‌شود.

2.در اتانول به صورت نامحلول باقی می‌ماند.

3.چگالی آن ۲۵۴ گرم بر مترمکعب است.

4.کریستال‌های کوچک بی‌بو دارای طعم قلیایی پایدار در دماهای معمولی و شرایط جوی می‌باشند.

5.آن‌ها در هوای گرم و خشک بالای ۵۰ درجه سانتی‌گراد تا حدودی خشک می‌شوند.

6.در دمای ۱۰۰ درجه سلسیوس به طور کامل بی‌آب می شوند.

7.این ماده در شرایط نگهداری توصیه شده پایدار است و در دمای معمولی با تابش تجزیه می‌شود.

8.کربنات سدیم هنگامی که جهت تجزیه شدن حرارت داده می‌شود، بخارات سمی منتشر می‌کند.

9.این ماده همچنین جز کلاس‌های شیمیایی فلزات و ترکیبات معدنی است. کربنات سدیم می‌تواند به طور طبیعی در مناطق خشک به ویژه در ذخایر معدنی وجود داشته باشد.

10.کربنات سدیم به شکل معدنی بی‌آب نیز وجود دارد.

11.این ناتریت بسیار نادر است.

12.این ماده معدنی در سطح زمین ناپایدار بوده و ممکن است دچار فرسایش شود.

13.این ماده به صورت جدا در طبیعت وجود دارد. به همین دلیل در موجودات زنده تجمع نمی‌‌یابد و در خاک جذب نمی‌شود.

مطلب پیشنهادی:قیمت مونو اتیلن گلایکول


کربنات سدیم کیسه

کربنات سدیم کیسه یکی از انواع بسته‌بندی این ماده کاربردی و شیمیایی است که در صنعت موارد استفاده زیادی دارد. کربنات سدیم (Na₂CO₃) یکی از نمک‌های سدیم است که از ترکیب این ماده با کربنیک اسید حاصل شده و دارای فرمول مولکولی Na₂CO₃ است.

نقطه ذوب کربنات سدیم ۸۵۱ درجه سانتیگراد بوده و در آب محلول است و محلول آبی آن نیز دارای خواص قلیایی است.

این ماده را می‌توانید از برندهای معتبر عرضه کننده مواد شیمیایی و صنعتی نظیر برند پترو پارسان تهیه کنید.

با ما در مطالعه این متن همراه شوید تا در مورد کربنات سدیم کیسه و خواص آن بیشتر با هم گفتگو کنیم.

کربنات سدیم کیسه: خواص و ویژگی‌ها!

کربنات سدیم یک ترکیب شیمیایی مهم با کاربردهای فراوان است. این ترکیب در صنایع مختلف مانند شیشه، سرامیک، شیمیایی، غذایی، نساجی و... کاربرد دارد.

کربنات سدیم جامد سفید رنگ، کریستالی و بی بو بوده و به‌راحتی در آب محلول است. همچنین دارای خواص قلیایی است که برخی از مصارف آن را به خوبی توجیه می‌کند. برای مثال کربنات سدیم به عنوان یک عامل قلیایی باعث می‌شود که بتن و سیمان سخت‌تر شوند. همینطور این ماده به دلیل این ویژگی قلیایی خود با یون‌های کلسیم و منیزیم واکنش داده و ترکیبات غیر محلول تولید می‌کند که از آب جدا و باعث تولید آب نرم می‌شود. مورد دیگر در صنایع کاغذسازی است که این ویژگی کربنات سدیم به عنوان یک عامل قلیایی باعث می‌شود کاغذ نرم و شکل‌پذیر شود.

این ماده از نظر خواص شیمیایی به‌عنوان یک باز قوی مطرح است که با اسیدهای قوی واکنش داده و نمک و آب تولید می‌کند. همچنین، کربنات سدیم کیسه با فلزات قلیایی واکنش داده و هیدروکسید سدیم تولید می‌کند.

علاوه بر این موارد، کربنات سدیم کاربردهای گوناگون دیگری نیز در صنایع مختلف دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کربنات سدیم کیسه در صنایع شیشه: کربنات سدیم یکی از مواد اولیه اصلی در تولید شیشه است. این ترکیب به عنوان یک ماده کمکی برای ذوب کردن ماسه و کلسیم کربنات استفاده می‌شود. با توجه به حجم مصرفی این ماده در صنعت شیشه، استفاده از کربنات سدیم در کارخانجات شیشه کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه بوده و برای تهیه آن می‌توان از برند پترو پارسان استفاده نمود. امکان خرید اینترنتی کربنات سدیم کیسه از طریق این مجموعه به راحتی و پا خدمات پس از فروش و پشتیبانی ویژه فراهم شده است.

صنایع سرامیک: کربنات سدیم کیسه در تولید سرامیک نیز کاربرد دارد. این ترکیب به عنوان یک ماده کمکی برای ذوب کردن رس و سایر مواد اولیه سرامیک استفاده می‌شود. در این مورد نیز حجم مورد استفاده از این ماده، کاربرد آن در بسته‌بندی کیسه‌ای را به‌صرفه و اقتصادی نموده است.

صنایع شیمیایی: کربنات سدیم در تولید سایر ترکیبات شیمیایی نیز کاربرد دارد. از جمله این ترکیبات می‌توان به بی کربنات سدیم، سدیم هیدروکسید و سیلیکات سدیم اشاره کرد. در بسیاری از این موارد با توجه به حم مورد نیاز ماده اولیه از بسته‌بندی کربنات سدیم کیسه برای تهیه چنین ترکیباتی استفاده می‌شود.

صنایع غذایی: از دیگر موارد استفاده از کربنات سدیم کیسه می‌توان به کاربرد آن در صنایع غذایی اشاره کرد. ترکیب کربنات سدیم به عنوان یک ماده افزودنی غذایی برای تولید مواد غذایی مختلفی مانند نوشابه، کیک، نان و بیسکویت استفاده می‌شود که با توجه به میزان مصرف و حجم کاربردی این ماده، استفاده از کربنات سدیم کیسه برای این منظور مناسب‌تر است.

صنایع نساجی: کربنات سدیم در صنایع نساجی نیز کاربرد دارد. این ترکیب به عنوان یک ماده کمکی در فرآیند رنگرزی و چاپ پارچه استفاده می‌شود.

صنایع کاغذ: کربنات سدیم در صنایع کاغذ مصارفی داشته و به عنوان یک ماده کمکی در فرایند تولید کاغذ استفاده می‌شود.

صنایع تصفیه آب: یکی دیگر از موارد کاربرد کربنات سدیم در صنایع تصفیه آب و برای حذف سختی آب است.

صنایع ساخت و ساز: از کربنات سدیم کیسه به عنوان یک ماده کمکی در فرآیند تولید بتن و سیمان در صنایع ساخت و ساز استفاده‌های فراوانی می‌شود.

تری اتیلن گلایکول چیست؟



کربنات سدیم سمنان


کربنات سدیم سمنان یک ترکیب شیمیایی است که با نام تجاری سودا اش شناخته می‌شود. در این مطلب قصد داریم شما را خواص و ویژگی‌های این ماده شیمیایی آشنا کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

نقطه ذوب کربنات سدیم سمنان

یکی از ویژگی‌های مهم کربنات سدیم سمنان که باید از آن اطلاع داشته باشیم،، نقطه ذوب آن است. نقطه ذوب این ترکیب شیمیایی 851 درجه سانتی‌گراد است که باعث می‌شود این ترکیب در دمای بالا تجزیه شود.

انواع شکل‌های کریستالی کربنات سدیم

شکل‌های کریستالی کربنات سدیم به سه شکل مونوهیدرات، هپتا هیدارت و دکا هیدرات موجود است که از لحاظ درصد وزنی کربنات سدیم با هم تفاوت دارند. شکل مونوهیدرات 85 درصد وزن، هپتا هیدرات 45 درصد وزن و دکا هیدارت 37 درصد وزن کربنات سدیم دارند.

تفاوت کربنات سدیم سبک سمنان با کربنات سدیم سنگین چیست؟

کربنات سدیم به دو شکل کربنات سدیم سبک سمنان و کربنات سدیم سنگین در دسترس خریداران قرار دارد.

بهتر است بدانید ترکیب شیمیایی کربنات سدیم سبک سمنان با کربنات سدیم سنگین با هم تفاوتی ندارند. اما مهم‌ترین تفاوت کربنات سدیم سبک سمنان با کربنات سدیم سنگین در چگالی و اندازه ذرات آن‌ها با هم است. حتی کاربردهای این دو ماده شیمیایی با هم تفاوت دارد.

تفاوت کربنات سدیم سبک سمنان با کربنات سدیم سنگین از لحاظ چگالی و وزن

کربنات سدیم سبک سمنان چگالی تقریبی 77/0 گرم دارد که نصف کربنات سدیم سنگین است. اما وقتی کربنات سدیم سبک سمنان و کربنات سدیم سنگین را اندازه‌گیری کنیم، وزن آن‌ها تقریبا با هم برابر است.

تفاوت کربنات سدیم سبک سمنان با کربنات سدیم سنگین از لحاظ شکل ظاهری

یکی دیگر از تفاوت‌های بین کربنات سدیم سبک سمنان با کربنات سدیم سنگین، از نظر شکل ظاهری است. کربنات سدیم سنگین نسبت به کربنات سدیم سبک اندازه درشت‌تری دارد.

سدیم کربنات سبک سمنان ریز، یکنواخت و نرم است. کربنات سدیم سبک سمنان هیچ بویی ندارد و یک ترکیب پایدار و غیر قابل اشتعال است.

پترو پارسان با سابقه درخشان در تولید و توزیع ایمن مواد شیمیایی و محصولات پتروشیمی صنایع مختلف، توانسته رضایت مصرف‌کنندگان را جلب کند.

کاربردهای کربنات سدیم سمنان چیست؟

کربنات سدیم سمنان به عنوان یک ماده شیمیایی با ویژگی‌های آلکالین و خاصیت قابل حل در آب است. به همین دلیل، در بسیاری از صنایع و فرآیندها استفاده می‌شود. موارد زیر مهم‌ترین کاربردهای کربنات سدیم

است.

صنعت ساخت شیشه

کربنات سدیم به عنوان یک ماده گدازنده و نرم‌کننده در فرایند تولید شیشه استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند دمای تشکیل شیشه را کاهش دهد و مصرف انرژی را کاهش دهد.

صنعت کاغذ سازی

در صنعت کاغذسازی، سدیم کربنات به عنوان یک ماده آلکالین استفاده می‌شود تا اسیدیته را کاهش دهد و فرایند تولید کاغذ را بهبود بخشد. کاهش اسیدیته در صنعت کاغذسازی باعث رنگ زدایی از کاغذ باطله می‌شود.

صنایع صابون‌سازی

سدیم کربنات به عنوان یک ماده نرم‌کننده و پاک‌کننده در تولید صابون و محصولات بهداشتی استفاده می‌شود.

تصفیه آب

یکی دیگر از کاربردهای سدیم کربنات به عنوان یک ماده شیمیایی برای فرایند تصفیه آب، تنظیم PH و رساندن آب به محدوده مناسب است.

آجرپزی

کربنات سدیم در آجرپزی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا این ماده شیمیایی پرکاربرد می‌تواند مقدار آب مورد نیاز برای اکسترود کردن خاک رس را کاهش دهد.

صنایع غذایی

کربنات سدیم در فرایندهای تولید مواد غذایی مانند تولید شکلات، بیسکوییت به عنوان یک ماده مخمر مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین می‌توان از کربنات سدیم به عنوان یک تنظیم کننده PH و نگهدارنده مناسب انواع خوراکی‌ها استفاده کرد.

یکی دیگر از کاربردهای کربنات سدیم سمنان در تولید روغن‌های گیاهی به عنوان عامل جداکننده اسیدهای چرب آزاد است.

تولید مواد شیمیایی

یک کاربرد متداول کربنات سدیم سمنان تولید مواد شیمیایی نظیر سدیم سیلیکات، سدیم تری پلی فسفات، سدیم سیانید، سدیم آلومینات، سدیم دی‌کرومات است.

تولید لوازم آرایشی و بهداشتی

کربنات سدیم سمنان در تولید شوینده‌های مختلف و صابون کاربرد دارد و به عنوان یک ماده قلیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از کربنات سدیم برای ساخت خمیر دندان باعث ایجاد کف و افزایش PH دهان می‌شود.

گرفتن سختی آب

نرم کردن یا گرفتن سختی آب یکی از کاربردهای متداول کربنات سدیم سمنان است. حذف یون‌های کلسیم و منیزم از آب باعث می‌شود سختی آن کاهش پیدا کند و مصرف شوینده‌های مختلف کاهش پیدا کند.

از طرف دیگر حذف شدن سختی آب و نرم شدن آب باعث می‌شود، ضایعات صابون کاهش پیدا کند و با کاهش زنگ‌زدگی لوله‌های آب، طول عمر آن‌ها افزایش پیدا کند.

مخزن آب شهری

با استفاده از کربنات سدیم سمنان در مخازن آب شهری، اثر اسیدی کلر کاهش پیدا می‌کند و میزان PH آب افزایش پیدا می‌کند.

صنایع نساجی

پایدار کردن ارتباط بین رنگ و الیاف پارچه، با استفاده از کربنات سدیم سمنان امکان‌پذیر می‌شود. همچنین استفاده از کربنات سدیم باعث فرآوری ابریشم می‌شود. زیرا یک ماده ضد اسید است.

کاربرد کربنات سدیم در آزمایشگاه

کربنات سدیم سمنان در آزمایشگاه به عنوان یک ترکیب آلکالین استفاده می‌شود تا pH محلول‌های مختلف را تنظیم کند. همچنین سدیم کربنات می‌تواند در فرآیندهای رسوب‌زدایی مورد استفاده قرار گیرد. با افزودن سدیم کربنات به محلول‌ها، ممکن است رسوباتی که به دلیل تشکیل املاح در محلول شکل گرفته‌اند، حل شوند و از محلول جدا شوند.

تولید پلیمر

کربنات سدیم سمنان در برخی فرآیندهای تولید پلیمر مانند پلاستیک‌ها و فیبرهای مصنوعی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در فرآیند تولید پلی‌استایرن، استفاده از کربنات سدیم به عنوان کاتالیزور می‌تواند به تشکیل پلیمر کمک کند.

نکات ایمنی برای استفاده کربنات سدیم

به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی استفاده از کربنات سدیم لازم است هنگام استفاده از آن، از ماسک، دستکش و کلاه ایمنی بپوشید. زیرا تماس کربنات سدیم با پوست باعث و چشم سبب سوزش و قرمزی می‌شود. حتی تنفس کربنات سدیم هم باعث آسیب به غشاهای محیطی می‌شود.

در صورتی که کربنات سدیم با پوست یا چشم تماس پیدا کند، باید از آب ولرم برای شستشو استفاده کنید. همچنین در صورتی که در محیط بسته در معرض کربنات سدیم قرار گرفتید و احساس تنگی نفس داشتید، به هوای آزاد بروید.

ما شما به مطالعه در مورد دی اتیلن گلیکول دعوت می کنیم.


کربنات سدیم جامبو

این نوع کربنات سدیم، برای مصارف عمده کاربرد دارد و معمولا برای صنایع مختلف خریداری می‌شود. کربنات سدیم جامبو در دو نوع سبک و سنگین عرضه می‌گردد که هر کدام ویژگی‌ها و کاربرهای خاصی دارند.

شرکت بامداد پترو پارسان، برند‌های مختلف کربنات سدیم جامبو را در انواع سبک و سنگین ارائه می‌دهد.

کربنات سدیم جامبو به اصطلاح به بسته‌بندی‌هایی از کربنات سدیم گفته می‌شود که وزن بسیار زیادی (حدود یک تن) دارد. کربنات سدیم جامبو می‌تواند توسط شرکت‌های پتروشیمی مختلفی ساخته و عرضه شده باشد.

کربنات سدیم چیست و چرا به‌ شکل کربنات سدیم جامبو تولید می‌شود؟

کربنات سدیم، که به‌عنوان خاکستر سودا نیز شناخته می‌شود، یک پودر کریستالی سفید رنگ است که در آب محلول است. این ماده یک ترکیب قلیایی قوی با pH حدود 11 است و کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارد.

بسته‌بندی‌های کربنات سدیم جامبو همواره در صنعت مورد نیاز است، زیرا این ماده به‌مقدار زیاد در بسیاری از فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، تولید شیشه و سرامیک، صنعت خمیر و کاغذ و صنایع رنگرزی برای دستیابی به نتایج مطلوب به مقادیر زیادی کربنات سدیم نیاز دارند. علاوه بر این، کربنات سدیم به‌عنوان تنظیم‌کننده PH و عامل ورآمدن خمیر در صنایع غذایی استفاده می‌شود. از آن‌جا که روزانه مقادیر بسیار زیادی محصولات نانوایی و کیک در کشور تولید می‌شوند، مصرف کربنات سدیم در این صنایع بسیار زیاد است.

با خرید بسته‌بندی‌های کربنات سدیم عمده یا جامبو، صنایع می‌توانند عرضه ثابت محصولات خود را با هزینه کم‌تر در هر واحد تضمین کنند. این کار به‌کاهش هزینه کلی تولید و افزایش کارایی کمک می‌کند. علاوه بر این، خرید به‌صورت عمده به صنایع اجازه می‌دهد تا بسته‌بندی‌های کربنات سدیم را برای دوره‌های طولانی‌تری ذخیره کنند.

با توجه به موارد ذکر‌شده، بسته‌بندی‌های کربنات سدیم یک تنی به‌طور وسیعی در کسب‌و‌کارهای مختلف استفاده می‌شود و کارخانجات مختلف، محصولات خود را به این شیوه عرضه می‌کنند.

انواع کربنات سدیم جامبو

دو نوع اصلی از کربنات سدیم جامبو وجود دارد: کربنات سدیم سنگین و سبک. کربنات سدیم جامبو سبک و سنگین دو شکل کربنات سدیم هستند که از نظر چگالی و اندازه ذرات با هم تفاوت دارند.

کربنات سدیم سنگین

کربنات سدیم سنگین، که به‌عنوان خاکستر سودا متراکم (dense soda ash) نیز شناخته می‌شود، یک پودر سفید ریز با چگالی بالا و اندازه ذرات بزرگ است. دارای فرمول شیمیایی Na2CO3 و چگالی 1.04 گرم بر سانتی‌متر مکعب است.

خواص: کربنات سنگین در آب محلول است و PH آن در حدود 11.5 تا 12.5 می‌باشد. این بسیار واکنش‌پذیر است و می‌تواند به‌عنوان یک پایه قوی در واکنش‌های شیمیایی استفاده شود.

کربنات سدیم سبک

کربنات سدیم جامبو سبک که به‌عنوان خاکستر سودا سبک (light soda ash) نیز شناخته می‌شود، یک پودر سفید ریز با چگالی کم‌تر و اندازه ذرات کوچک‌تر از کربنات سدیم سنگین است. دارای فرمول شیمیایی Na2CO3 و چگالی 0.5 تا 0.6 گرم بر سانتی‌متر مکعب است.

خواص: کربنات سبک، محلول در آب است و PH آن در حدود 11.5 تا 12.5 است. واکنش‌پذیری کم‌تری نسبت به کربنات سدیم سنگین دارد اما باز هم در صنایع مختلفی استفاده می‌شود.

کاربرد کربنات سدیم در صنایع مختلف

کربنات سدیم جامبو دارای کاربردهای زیر در صنایع مختلف است.

  • تولید شیشه: کربنات سدیم به‌عنوان یک عامل شار در تولید شیشه استفاده می‌شود. این ماده به‌کاهش نقطه ذوب سیلیس که ماده اصلی شیشه است، کمک می‌کند.
  • صنعت تولید شوینده: کربنات سدیم در ساخت مواد شوینده و پاک‌کننده استفاده می‌شود. این ماده به نرم‌شدن آب و از بین‌بردن لکه‌ها کمک می‌کند.
  • تصفیه آب: کربنات سدیم در تصفیه آب برای افزایش PH آب اسیدی استفاده می‌شود. این ویژگی به خنثی‌کردن اسید کمک کرده و آب را کم‌تر خورنده و آسیب‌رسان می‌کند.
  • صنایع شیمیایی: کربنات سدیم در صنایع شیمیایی به‌عنوان ماده اولیه برای ساخت مواد شیمیایی مختلف مانند بی‌کربنات سدیم، سیلیکات سدیم و کرومات سدیم استفاده می‍‌شود.
  • متالورژی: کربنات سدیم در متالورژی به‌عنوان یک عامل روان‌کننده در ذوب آهن، فولاد و سایر فلزات استفاده می‌شود. این ماده به حذف ناخالصی‌ها و کاهش نقطه ذوب فلز کمک می‌کند.
  • صنعت خمیر و کاغذ: کربنات سدیم در صنعت خمیر و کاغذ به‌عنوان ماده سفید‌کننده و برای کنترل pH خمیر کاغذ استفاده می‌شود. این ماده به حذف ناخالصی‌ها و بهبود رنگ کاغذ کمک می‌کند.

تاثیرات زیست محیطی کربنات سدیم

اگرچه کربنات سدیم نسبتا امن محسوب شده و بسته‌بندی‌های کربنات سدیم جامبو به‌شکل رایجی به‌فروش می‌رسند؛ اما چندین خطر زیست‌محیطی مرتبط با استفاده از آن وجود دارد.

اولاً، در صورت تماس می‌تواند باعث تحریک پوست و چشم شود. مصرف مقادیر زیاد نیز می‌تواند منجر به تحریک دستگاه گوارش و حتی مرگ در موارد شدید شود.

دوما، کربنات سدیم اگر در آب‌راه‌ها منتشر شود، می‌تواند برای آبزیان مضر باشد. این ماده می‌تواند pH آب را افزایش دهد و آن را قلیایی‌تر کند که خود می‌تواند اثرات مضری بر اکوسیستم‌های آبی داشته باشد. علاوه بر این، می‌تواند با سایر مواد شیمیایی موجود در آب واکنش داده و محصولات جانبی مضری را تشکیل دهد.

تولید کربنات سدیم اثرات زیست‌محیطی نیز دارد. فرآیند تولید شامل استفاده از مقادیر زیادی انرژی و تولید گازهای گلخانه‌ای قابل توجهی است. همچنین، زباله‌های زیادی را تولید می‌کند که می‌تواند حاوی آلاینده‌هایی مانند فلزات سنگین و ترکیبات آلی باشد.

به‌طور کلی، اگرچه که کربنات سدیم یک ماده شیمیایی مفید با کاربردهای صنعتی بسیاری است، استفاده و تولید آن باید با دقت مدیریت شود تا اثرات زیست‌محیطی آن به حداقل برسد. برای جلوگیری از آسیب‌رساندن به سلامتی انسان و محیط زیست، باید روش‌های مناسب نگهداری و دفع برای کربنات سدیم جامبو در پیش گرفته شود.

مقایسه قیمت کربنات سدیم جامبو با انواع معمول

قیمت کربنات سدیم جامبو معمولاً کم‌تر از دیگر انواع کربنات سدیم است. کربنات سدیم جامبو، فله و عمده محسوب می‌شود. هنگامی که هر ماده شیمیایی در مقادیر زیاد خریداری می‌شود، هزینه‌های تولید و حمل‌و‌نقل به ازای هر واحد، کاهش می‌یابد و این باعث می‌شود که تولید‌کنندگان و تامین‌کنندگان، قیمت‌های پایین‌تری را ارائه دهند. علاوه بر این، خرید عمده اغلب، شامل بسته‌بندی و جابه‌جایی کم‌تری است که خود می‌تواند هزینه‌ها را بیشتر کاهش دهد.

اگر برای کسب‌و‌کار خوب نیاز به مقادیر زیادی کربنات سدیم سبک و یا سنگین دارید، سعی کنید کربنات سدیم جامبو را خریداری نمایید. با خرید این محصول می‌توانید تا حد زیادی در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کرده و مقدار زیادی کربنات سدیم برای مصارف طولانی‌مدت خود داشته باشید.

ثبات کیفیت محصول، یکی دیگر از مزایای استفاده از کربنات سدیم جامبو است. زیرا محصولات شما برای مدت طولانی با یک نوع خاص کربنات سدیم ساخته می‌شوند و کیفیت آن‌ها ثابت باقی می‌ماند.

برای خرید کربنات سدیم جامبو می‌توانید از شرکت بامداد پترو پارسان کمک بگیرید.


کربنات سدیم مراغه

کربنات سدیم مراغه، کربنات سدیمی است که توسط کارخانه کربنات سدیم مراغه تولید می‌شود. این کارخانه بزرگترین تولید‌کننده کربنات سدیم در کشور است و با تولید ۴۰۰ هزار تن کربنات سدیم سبک و سنگین از توانمند‌ترین کارخانجات تولیدی این ماده شیمیایی در خاورمیانه محسوب می‌شود.

شما می‌توانید کربنات سدیم سبک مراغه و همچنین، انواع سنگین کربنات سدیم را از همین صفحه، از شرکت بامداد پترو پارسان خریداری نمایید.

ویژگی‌های کربنات سدیم سبک مراغه

مزایا:

  • انحلال سریع: نوع سبک کربنات سدیم دارای اندازه ذرات ریزتری است که به آن اجازه می‌دهد به‌سرعت در آب حل شود. این ویژگی آن را برای کاربردهایی که در آن، انحلال سریع مهم است، مانند تولید مواد شوینده که نیاز به توزیع یکنواخت مواد در آب دارد، مناسب می‌کند.
  • نرم‌کننده آب: کربنات سدیم سبک مراغه به‌کاهش سختی آب کمک می‌کند. به‌همین دلیل برای شست‌وشو و تمیز‌کردن توسط ماشین لباسشویی مناسب است.
  • مصارف صنعتی: معمولاً در فرآیندهای مختلف صنعتی از جمله تولید مواد شیمیایی، خمیر و کاغذ و تصفیه پساب استفاده می‌شود.
  • کارآمد برای رنگ راکتیو فیبر (FiberReactive Dyes): کربنات سدیم سبک مراغه در صنعت رنگرزی، به‌ویژه برای تولید رنگ راکتیو فیبر استفاده می‌شود.

معایب:

به‌اندازه کربنات سدیم سنگین متراکم نیست: کربنات سدیم سبک مراغه در مقایسه با انواع سنگین، تراکم ظاهری کم‌تری دارد. حجم بیشتر ناشی از این تراکم کم، می‌تواند منجر به هزینه‌های حمل‌و‌نقل و ذخیره‌سازی بیشتری شود.

ویژگی‌های کربنات سدیم سنگین مراغه

مزایا:

تراکم زیاد: کربنات سدیم مراغه از نوع سنگین، دارای چگالی ظاهری بالاتری است که می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی را کاهش دهد؛ زیرا حجم کم‌تری برای وزن مشابه دارد.
کاربردهای صنعتی: معمولاً در کاربردهای صنعتی و تولیدی استفاده می‌شود که ویژگی‌های فیزیکی ترکیب نهایی از اهمیت کمتری برخوردار است.

زمان انحلال طولانی‌تر: در برخی موارد، سرعت انحلال آهسته‌تر می‌تواند یک مزیت باشد؛ در این موارد کربنات سدیم سنگین یک انتخاب با مزایای بیشتر است.


معایب:

انحلال کندتر: کربنات سدیم سنگین در مقایسه با نوع سبک کندتر در آب حل می‌شود که ممکن است برای کاربردهایی که نیاز به حل‌شدن سریع دارند مناسب نباشد.

استفاده محدود در مواد شوینده: این نوع ماده شیمیایی به‌دلیل سرعت انحلال پایین‌تر، کمتر در تولید مواد شوینده استفاده می‌شود.


کاربرد کربنات سدیم سبک مراغه در مواد شوینده، کاغذ و منسوجات

کربنات سدیم سبک معمولاً در ساخت مواد شوینده، کاغذ و منسوجات به‌دلیل توانایی آن به‌عنوان تنظیم‌ کننده pH و نرم‌کننده آب استفاده می‌شود.

در مواد شوینده، کربنات سدیم سبک به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده به فرمولاسیون اضافه می‌شود. این ماده به‌افزایش قلیایی‌بودن ماده شوینده کمک می‌کند که خود قدرت پاک‌کنندگی آن را افزایش می‌دهد. همچنین، با اتصال به یون‌های کلسیم و منیزیم موجود در آب سخت، به‌عنوان یک نرم‌کننده آب عمل کرده و از تداخل این یون‌ها در فرآیند تمیزکردن، جلوگیری می‌کند. این ویژگی باعث عملکرد بهتر تمیزکننده می‌شود و میزان مواد شوینده مورد نیاز برای دستیابی به اثر تمیز‌کنندگی مطلوب را کاهش می‌دهد.

در تولید کاغذ از کربنات سدیم سبک مراغه به‌عنوان sizing agent استفاده می‌شود. sizing agent عاملی است که برای جلوگیری از پخش‌شدن آب یا جوهر روی کاغذ و ایجاد مقاومت در برابر آب به کاغذ اضافه می‌شود. همچنین، کربنات سدیم به‌عنوان یک تنظیم‌کننده pH عمل می‌کند و تضمین می‌کند که کاغذ عمر طولانی داشته باشد و در طول زمان خراب نشود.

در منسوجات از کربنات سدیم مراغه به‌عنوان تثبیت‌کننده رنگ استفاده می‌شود. این ماده با ایجاد یک محیط قلیایی که اتصال مولکول‌های رنگ به الیاف را تقویت می‌نماید، به تثبیت رنگ‌ها بر روی پارچه کمک می‌کند. این ویژگی باعث ایجاد رنگ‌های روشن‌تر و زنده‌تر می‌شود که در برابر محوشدن و شست‌وشو مقاوم هستند.

به‌طور کلی، استفاده از کربنات سدیم سبک مراغه در مواد شوینده، کاغذ و منسوجات برای بهبود عملکرد و افزایش کیفیت آن‌ها ضروری است.


کاربرد کربنات سدیم سنگین مراغه در مواد در تولید شیشه و مواد شیمیایی


کربنات سدیم سنگین، به‌دلیل توانایی آن در عمل به‌عنوان یک شار و تنظیم‌کننده pH معمولاً در تولید شیشه و مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

در تولید شیشه، کربنات سدیم مراغه به مخلوط مواد خام اضافه می‌شود که معمولاً شامل ماسه سیلیس، سنگ آهک و سایر مواد افزودنی هستند. کربنات سدیم در این ترکیب به‌عنوان یک شار عمل می‌کند؛ به این معنی که نقطه ذوب مخلوط شیشه را کاهش داده و به‌کاهش انرژی مورد نیاز برای فرآیند ذوب کمک می‌کند. این ویژگی منجر به فرآیند تولید کارآمدتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر شیشه می‌شود. علاوه بر این، کربنات سدیم سنگین به‌عنوان یک تنظیم‌کننده pH نیز کاربرد دارد و باعث می‌شود که شیشه پایدار مانده و در طول زمان خراب نشود.

در تولید مواد شیمیایی از کربنات سدیم سنگین به‌عنوان ماده اولیه برای تولید مواد شیمیایی مختلف مانند بی‌کربنات سدیم، سیلیکات سدیم و پرکربنات سدیم استفاده می‌شود. کربنات سدیم مراغه به‌عنوان یک تنظیم‌کننده pH عمل می‌کند و به حفظ سطح pH مورد نظر در مخلوط واکنش کمک می‌نماید. همچنین، به‌عنوان منبع یون‌های سدیم عمل کرده که برای بسیاری از واکنش‌های شیمیایی ضروری است.

خرید کربنات سدیم مراغه

برای کربنات سدیم مراغه، کافی است از طریق همین صفحه برای استعلام قیمت، سفارش حجم مورد نیاز و مشخص‌کردن نوع کربنات سدیم مراغه (سبک یا سنگین) اقدام کنید. شما می‌توانید کربنات سدیم مراغه را به‌شکل کلی و جزئی، با کیفیت بالا و قیمت مقرون‌به‌صرفه از شرکت بامداد پترو پارسان خریداری نمایید.

برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.


کربنات سدیم کاوه سودا

کربنات سدیم مورد استفاده در صنعت‌گری از نوع سنگین است. با این حال، کاوه سودا هم کربنات سدیم سنگین و هم سبک را تولید می‌کند.

شرکت بامداد پترو پارسان، کربنات سدیم کاوه سودا را از طریق همین صفحه به فروش می‌رساند. برای اطلاع از قیمت‌ها و سفارش محصول، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کربنات سدیم کاوه سودا چیست؟

کربنات سدیم کاوه سودا، کربنات سدیمی است که توسط شرکت «کاوه سودا» تولید شده است. این شرکت از مجموعه كارخانجات گروه صنعتي شيشه كاوه محسوب می‌شود و کربنات سدیم را به‌عنوان ماده اولیه شیشه تولید می‌کند.

کربنات سدیم و خواص آن

کربنات سدیم که به نام خاکستر سودا (soda ash) یا سودای شست‌وشو (washing soda) نیز شناخته می‌شود، پودری سفید رنگ و بی‌بو با فرمول شیمیایی Na2CO3 است. خواص فیزیکی آن عبارتند از:

- نقطه ذوب: 851 درجه سانتی‌گراد (1564 درجه فارنهایت)

- نقطه جوش: قبل از جوشیدن تجزیه می‌شود.

- چگالی: 2.54 گرم بر سانتی‌متر مکعب

- حلالیت: محلول در آب، کمی محلول در اتانول

خواص شیمیایی آن عبارتند از:

- با اسیدها واکنش نشان می‌دهد و نمک و گاز دی اکسید کربن می‌سازد.

- با یون‌های کلسیم و منیزیم موجود در آب سخت واکنش می‌دهد و کربنات‌های نامحلول تشکیل می‌دهد که می‌تواند باعث ایجاد پوسته‌پوسته‌های رسوب در لوله‌ها و لوازم خانگی شود.

- می‌تواند با خنثی‌کردن محلول‌های اسیدی، به‌عنوان تنظیم‌کننده PH عمل کند.

- می‌تواند به‌عنوان منبع یون سدیم در واکنش‌های شیمیایی مختلف استفاده شود.

کربنات سدیم معمولا در تولید شیشه، مواد شوینده و مواد شیمیایی مختلف استفاده می‌شود. همچنین، در تصفیه آب برای نرم‌کردن آب سخت و در فرآوری مواد غذایی به‌عنوان یک عامل خمیر‌کننده کاربرد دارد.

کاربردهای کربنات سدیم کاوه سودا در خانه

کاربردهای مختلف کربنات سدیم کاوه سودا در خانه به‌شرح زیر است.

1. ماده تمیزکننده: کربنات سدیم یک عامل تمیز‌کننده موثر است و می‌توان از آن برای از‌بین‌بردن لکه‌ها و کثیفی از سطوح مختلف استفاده کرد. این ماده با شکستن و حل‌کردن کثیفی و چربی عمل می‌کند. برای استفاده به این منظور، کربنات سدیم را با آب مخلوط کنید تا به‌شکل خمیر درآید و آن را روی سطح بمالید. قبل از شستشو و پاک‌کردن، اجازه دهید چند دقیقه روی سطح بماند.

2. مواد شوینده ماشین ظرف‌شویی: کربنات سدیم می‌‌تواند به‌عنوان یک جایگزین طبیعی برای شوینده‌های ماشین ظرفشویی تجاری استفاده شود. این ماده با نرم‌کردن آب سخت و از بین بردن لکه‌ها و چربی از ظروف عمل می‌کند. برای استفاده، یک قاشق غذاخوری کربنات سدیم را به محفظه مواد شوینده ماشین ظرفشویی اضافه کنید تا ظروف با استفاده از آن شسته شوند.

3. بهبود عملکرد ماشین لباس‌شویی: کربنات سدیم کاوه سودا را می‌توان به مواد شوینده لباس اضافه کرد تا قدرت پاک‌کنندگی آن‌ها را افزایش دهد. کربنات سدیم، با نرم‌کردن آب سخت و از بین بردن لکه‌ها و بوها از لباس عمل می‌کند. برای استفاده، یک قاشق غذاخوری کربنات سدیم را به همراه مواد شوینده به ماشین لباس‌شویی اضافه کنید.

4. پاک‌کننده سیفون: کربنات سدیم می‌تواند به‌عنوان یک پاک‌کننده طبیعی چاه برای رفع گرفتگی و جلوگیری از تجمع مواد چسبنده استفاده شود. برای استفاده، یک فنجان کربنات سدیم را در فاضلاب ریخته و سپس آب داغ روی آن بریزید.

5. پخت نان و محصولات نانوایی: جوش شیرین را می‌توان برای پخت محصولات نانی و کیک به خمیر اضافه کرد.

به‌طور کلی، کربنات سدیم یک ماده همه‌کاره و مفید است که می‌تواند برای مصارف مختلف خانگی استفاده شود. با این حال، باید با احتیاط مصرف شود زیرا در صورت بلع یا استنشاق می‌تواند مضر باشد.

کاربرد کربنات سدیم کاوه سودا در صنعت

کاربرد کربنات سدیم کاوه سودا در صنعت شامل موارد زیر است:

1. تولید شیشه: کربنات سدیم یک عنصر کلیدی در تولید شیشه است. برای کاهش نقطه ذوب سیلیس، جزء اصلی شیشه، و برای بهبود شفافیت و دوام محصول نهایی استفاده می‌شود. مکانیسم پشت این فرآیند این است که کربنات سدیم با سیلیس واکنش می‌دهد و سیلیکات سدیم را تشکیل می‌دهد که نقطه ذوب کم‌تری نسبت به سیلیس خالص دارد.

2. تولید کاغذ: کربنات سدیم در تولید کاغذ به‌عنوان عامل سفید‌کننده خمیر و تنظیم‌کننده pH استفاده می‌شود. این ماده با تجزیه لیگنین، جزئی از خمیر چوب که رنگ قهوه‌ای به کاغذ می‌دهد، و با خنثی‌کردن ناخالصی‌های اسیدی خمیر عمل می‌کند. کربنات سدیم با لیگنین و ناخالصی‌های اسیدی واکنش می‌دهد و ترکیبات محلول در آب را می‌سازد که می‌توانند به‌راحتی از خمیر خارج شوند.

3. نساجی: کربنات سدیم کاوه سودا در تولیدات نساجی به‌عنوان تثبیت‌کننده رنگ و تنظیم‌کننده pH استفاده می‌شود. این ماده با چسباندن رنگ‌ها به الیاف پارچه و با خنثی‌کردن ناخالصی‌های اسیدی پارچه عمل می‌کند. مکانیسم این فرآیند شبیه به تولید کاغذ است؛ کربنات سدیم با ناخالصی‌های اسیدی واکنش می‌دهد و ترکیبات محلول در آب را تشکیل می‌دهد که به‌راحتی قابل حذف هستند.

4. تصفیه آب: کربنات سدیم کاوه سودا در تصفیه آب به‌عنوان تنظیم‌کننده pH و نرم‌کننده استفاده می‌شود. این ماده با خنثی‌کردن ناخالصی‌های اسیدی موجود در آب و جایگزینی مواد معدنی سخت مانند کلسیم و منیزیم با یون‌های سدیم عمل می‌کند. مکانیسم پشت این فرآیند این است که کربنات سدیم با ناخالصی‌های اسیدی واکنش داده و ترکیبات محلول در آب را تشکیل می‌دهد که به‌راحتی از آب خارج می‌شوند.

به‌طور کلی، کربنات سدیم در چندین فرآیند صنعتی، از تولید شیشه و کاغذ گرفته تا تولید نساجی و تصفیه آب، نقش حیاتی ایفا می‌کند. توانایی آن در خنثی‌کردن ناخالصی‌های اسیدی، تنظیم pH و نرم‌کردن آب، آن را به یک ماده همه‌کاره و ضروری در بسیاری از صنایع تبدیل کرده است.

کربنات سدیم کاوه سودا (سبک و سنگین) به‌شکل کلی و جزئی در کاربردهای خانگی و صنعتی قابل استفاده است. برای خرید این محصول به کارشناسان ما پیام دهید.


کربنات سدیم فیروزآباد

این کارخانه، با تولید مقادیر عظیم کربنات سدیم، علاوه برطرف‌کردن نیازهای داخلی به این ماده شیمیایی، کربنات سدیم را به کشورهایی نظیر ترکیه، عراق، هند، کره جنوبی، اندونزی، بنگلادش صادر می‌کند.

اگر قصد خرید کربنات سدیم فیروزآباد را دارید، می‌توانید آن را با قیمت مناسب و کیفیت بالا از شرکت بامداد پترو پارسان خریداری کنید.

کربنات سدیم فیروزآباد توسط کارخانه کربنات سدیم کاوه فیروزآباد واقع در استان فارس ساخته شده است که بزرگ‌ترین کارخانه کربنات سدیم خاورمیانه محسوب می‌شود.

کاربردهای رایج کربنات سدیم فیروزآباد

کربنات سدیم فیروزآباد کاربردهای زیادی در صنایع دارد. برخی از کاربردهای رایج آن به‌شرح زیر هستند.

تولید شیشه و سرامیک

کربنات سدیم فیروزآباد به‌عنوان ماده شار در تولید شیشه و سرامیک استفاده می‌شود. هنگامی که به مخلوط مواد خام اضافه می‌شود، نقطه ذوب را کاهش داده و به ذوب‌شدن مواد با هم کمک می‌کند.

مکانیسم: کربنات سدیم با سیلیس (SiO2) موجود در مواد خام واکنش می‌دهد و سیلیکات سدیم (Na2SiO3) را تشکیل می‌دهد که نقطه ذوب کمتری نسبت به سیلیس دارد. این واکنش به‌کاهش نقطه ذوب کلی مخلوط و تقویت هم‌جوشی کمک می‌کند.

صنعت خمیر و کاغذ

کربنات سدیم فیروزآباد به‌عنوان نرم‌کننده آب در صنعت خمیر و کاغذ استفاده می‌شود. این ماده به حذف یون‌های کلسیم و منیزیم از آب کمک می‌کند، که می‌تواند در فرآیند کاغذسازی اختلال ایجاد کند.

مکانیسم: کربنات سدیم با یون‌های کلسیم و منیزیم موجود در آب واکنش داده و کربنات‌های نامحلول تشکیل می‌دهد که می‌توان آن‌ها را با فیلتر‌کردن یا ته‌نشین‌کردن حذف کرد. این واکنش به نرم‌شدن آب و جلوگیری از تداخل در فرآیند کاغذسازی کمک می‌کند.

صنعت صابون‌سازی

کربنات سدیم فیروزآباد به‌عنوان ماده اصلی در صابون‌سازی استفاده می‌شود. این ماده به‌افزایش pH مخلوط صابون کمک می‌کند، آن را قلیایی‌تر کرده و صابونی‌شدن را تقویت می‌کند.

مکانیسم: کربنات سدیم فیروزآباد با اسیدهای چرب موجود در مخلوط صابون واکنش‌ داده و نمک‌های سدیم اسیدهای چرب (صابون) و گاز دی اکسید کربن را تشکیل می‌دهد. این فرآیند به‌عنوان صابون‌سازی شناخته می‌شود و توسط یک محیط قلیایی ترویج می‌شود.

صنعت رنگرزی

کربنات سدیم فیروزآباد به‌عنوان بایندر کازئین در رنگرزی پارچه‌ها استفاده می‌شود. این ماده به اتصال مولکول‌های رنگ به الیاف پارچه و بهبود ثبات رنگ، کمک می‌کند.

مکانیسم: کربنات سدیم با کازئین (پروتئینی که در شیر یافت می‌شود) واکنش می‌دهد و یک کمپلکس محلول در آب تشکیل می‌دهد که می‌تواند به الیاف پارچه متصل شود. این اتصال به بهبود چسبندگی مولکول‌های رنگ و جلوگیری از محو‌شدن یا چکه‌کردن رنگ کمک می‌کند.

صنایع غذایی: کربنات سدیم فیروزآباد به‌عنوان افزودنی در بسیاری از محصولات غذایی مانند خمیرمایه برای پخت و تنظیم‌کننده PH استفاده می‌شود.

مکانیسم: در پخت، کربنات سدیم با مواد اسیدی (مانند سرکه یا آب لیمو) واکنش داده و گاز دی اکسید کربن تولید می‌کند که به ورآمدن خمیر کمک می‌کند. به‌عنوان یک تنظیم‌کننده pH، کربنات سدیم فیروزآباد می‌تواند به تنظیم اسیدیته محصولات غذایی برای بهبود طعم یا ثبات کمک کند.

به‌طور خلاصه، کربنات سدیم به‌دلیل خواص شیمیایی و واکنش‌های منحصر‌به‌فرد، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. کاربردهای آن از مواد شار در تولید شیشه گرفته تا عامل نرم‌کننده آب در کاغذسازی، از مواد جامد در صابون‌سازی تا چسب کازئین در رنگرزی و از ماده خمیرکننده در پخت تا تنظیم‌کننده pH در محصولات غذایی متنوع است.

سوالات رایج درباره کربنات سدیم

سوال:

آیا کربنات سدیم همان جوش شیرین است؟

پاسخ: کربنات سدیم و جوش شیرین اگرچه شباهت‌هایی با یکدیگر دارند، اما یکی نیستند. کربنات سدیم پودری سفید‌رنگ و بی‌بو است که معمولاً در ساخت شیشه، صابون، مواد شوینده و سایر محصولات صنعتی استفاده می‌شود. همچنین، در برخی از محصولات غذایی مانند رشته‌فرنگی به‌کار گرفته می‌شود. درمقابل، جوش شیرین یک ماده خانگی است که در پخت‌و‌پز و شیرینی‌پزی استفاده می‌شود. نام شیمیایی آن بی‌کربنات سدیم و پودری کریستالی و سفید‌رنگ است که طعم کمی شور دارد.

اگرچه هم کربنات سدیم و هم جوش‌شیرین حاوی سدیم هستند، اما ترکیبات و خواص شیمیایی متفاوتی دارند.

سوال:

آیا کربنات سدیم سبک و سنگین می‌توانند به‌جای یکدیگر استفاده شوند؟

پاسخ: خیر، کربنات سدیم سبک و سنگین قابل تعویض نیستند. آن‌ها از نظر خواص فیزیکی مانند اندازه ذرات، چگالی و حلالیت متفاوت هستند. کربنات سدیم سبک دارای اندازه ذرات کوچک‌تر و چگالی کم‌تری نسبت به کربنات سدیم سنگین است که آن را برای کاربردهایی که پودر ریز مورد نظر است، مانند تولید شیشه و مواد شوینده، مناسب‌تر می‌کند. از طرف دیگر، کربنات سدیم سنگین دارای اندازه ذرات بزرگ‌تر و چگالی بالاتر است که آن را برای کاربردهایی که پودر درشت مورد نظر است، مانند تولید مواد شیمیایی و دارویی، مناسب‌تر می‌کند. استفاده از نوع مناسب کربنات سدیم برای هر کاربرد خاص، برای دستیابی به نتایج مطلوب لازم است.

سوال:

روش نگهداری و انبارکردن کربنات سدیم چگونه است؟

پاسخ: کربنات سدیم سبک و سنگین باید در مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب و دور از منابع حرارتی یا مواد قابل اشتعال نگهداری شوند. لازم است که آن‌ها را در ظروف در‌بسته نگه دارید تا از رطوبت و آلودگی جلوگیری شود. علاوه بر این، کربنات سدیم باید دور از مواد ناسازگار مانند اسیدها و عوامل اکسید‌کننده نگهداری شوند. هنگام کار با این مواد شیمیایی، استفاده از تجهیزات حفاظتی مناسب و رعایت روش‌های ایمنی برای جلوگیری از هرگونه حادثه توصیه می‌شود.

سوال:

آیا ممکن است کربنات سدیم خطرناک باشد؟

پاسخ: کربنات سدیم در صورت عدم استفاده صحیح می‌تواند خطرناک باشد. تماس با آن می‌تواند باعث تحریک یا سوختگی پوست، چشم و مجاری تنفسی شود. مصرف مقادیر زیاد نیز می‌تواند مضر باشد و ممکن است باعث استفراغ، اسهال و سایر مشکلات جسمی گردد.

سوالات و جواب‌ها رایج درباره کربنات سدیم فیروزآباد

آیا کربنات سدیم فیروزآباد خطرناک و یا سمی است؟

پاسخ: کربنات سدیم، به‌طور کلی، برای استفاده در مقادیری که معمولاً در محصولات خانگی و صنعتی یافت می‌شود، ایمن در نظر گرفته می‌شود. با این حال، در صورت مصرف یا استنشاق مقادیر زیاد، می‌تواند برای پوست، چشم‌ها و سیستم تنفسی تحریک‌کننده باشد. مصرف مقادیر زیاد کربنات سدیم نیز می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود. به‌همین دلیل لازم است هنگام استفاده از آن دقت لازم انجام شود.


آیا کربنات سدیم در طبیعت وجود دارد؟

پاسخ: بله، کربنات سدیم به‌شکل جوش شیرین (بی‌کربنات سدیم) در طبیعت وجود دارد. می‌توان آن را در ذخایر معدنی به نام ناکولیت یافت که نوعی کانی بی‌کربنات سدیم است. ناکولیت معمولاً در مناطقی با فعالیت آتش‌فشانی، مانندسازند رودخانه سبز در وایومینگ، ایالات متحده یافت می‌شود. این ماده همچنین، می‌تواند از طریق واکنش شیمیایی بین دی اکسید کربن و هیدروکسید سدیم تولید شود.


کربنات سدیم از چه زمانی استفاده می‌شود؟

پاسخ: این ماده ارزشمند از زمان مصر باستان برای سفید‌کردن لباس‌ها و تمیزکردن آن کاربرد داشت. در آن زمان کربنات سدیم از سوزاندن جلبک تولید می‌شد، اما اکنون واکنش‌های شیمیایی پیشرفته‌ای برای ساخت آن وجود دارد.


برای خرید کربنات سدیم فیروزآباد به کارشناسان ما در شرکت بامداد پترو پارسان پیام دهید.


Play video
account

علی

1400/5/4 پاسخ

بسیار عالی

محصولات مرتبط