سیلیکات زیرکونیوم یک ترکیب شیمیایی با فرمول شیمیایی ZrSiO4 است. این ترکیب به طور طبیعی به شکل زیرکون وجود دارد. زیرکونیوم و ترکیبات آن در زمینههای بسیار متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. تقریباً ۹۵٪ از کل زیرکونیوم مصرفشده به صورت زیرکون، زیرکونیا و ترکیبات زیرکونیوم است. این مواد در سرامیکها (۱۰٪)، در شنهای فراوری (۴۷٪)، به عنوان مواد مقاوم در برابر حرارت (۲۲٪)، در ساخت کارخانههای شیمیایی، در دستگاههای الکترونیکی، در پزشکی و در راکتورهای هستهای استفاده میشود.اگرچه سیلیکات زیرکونیوم معمولاً بیرنگ است، اما ناخالصیها باعث میشوند رنگهای مختلفی به خود بگیرد. این ترکیب در آب، اسیدها، قلیاها حل نمیشود. تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم از ماسههای زیرکون، سیلیکات زیرکونیوم (ZrSiO4) را استخراج میکند. زیرکون را میتوان به عنوان آرد زیرکون نیز یافت که با استفاده از آسیاب جت تولید میشود و دارای محدوده اندازه باریکی است و فاقد آلاینده است. سیلیکات زیرکونیوم برای ساخت سرامیک، لعاب و اکریلیک سرامیکی بهکار میرود. سیلیکات زیرکونیوم دارای خواصی مانند مقاومت در برابر قلیایی، آب، اسیدها و مواد شیمیایی است که کاربردهای آن را در بازار سرامیک افزایش میدهد. در این مطلب برند پترو پارسان به بررسی صفر تا صد ویژگیها، کاربردها و قیمت سیلیکات زیرکونیوم میپردازد.
مطلب پیشنهادی: حواله متانول
عامل اصلی محرک بازار خرید سیلیکات زیرکونیوم، صنعت سرامیک است. تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم در صنایع کاشی، ظروف بهداشتی و ظروف غذاخوری از یک تکه بزرگ زیرکونیوم سیلیکات برای مات کردن لعابها استفاده میکنند. تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم آن را در رنگ سفید تولید میکند که اغلب به عنوان سفید کاسه توالت نامیده میشود که به عنوان مات کننده لعاب استفاده میشود. اگرچه، صنعت سرامیک نزدیک به ۴۰ درصد از بازار جهانی را بهخود اختصاص داده است. علاوه بر این، تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم به دلیل پایداری حرارتی زیاد از آن در ایجاد طیف وسیعی از دیرگدازهای پیشرفته، مواد چینی، پوششها و مواد از جمله پروتزها استفاده میکند. بنابراین، صنعت نسوز یکی دیگر از حامیان پیشروی تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم است. با توجه به صنعتی شدن سریع و ساخت بیمارستانها، خانهها و افزایش هزینههای دولتی، نیاز به سرامیک و اقلام نسوز افزایش مییابد و پیشبینی میشود تقاضای بازار خرید سیلیکات زیرکونیوم در سطح بینالمللی افزایش یابد. تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم پترو پارسان بازار آن را بر اساس مصرف نهایی، کانال فروش و منطقه تفکیک میکند. خرید سیلیکات زیرکونیوم در بخش صنعتی ایران و مناطق در حال رشد تقاضای بالایی دارد.
سولفوریک اسید چیست؟
انتظار میرود افزایش سریع تقاضا به سمت تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم برای سرامیکها و محصولات نسوز که در صنعت ظروف بهداشتی استفاده میشوند، منجر به گسترش بازار و افزایش قیمت سیلیکات زیرکونیوم در دوره پیشبینی تا سال ۲۰۳۵ شود. تقاضای رو به رشد مداوم برای تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم به دلیل مقاومت مشابه آن به قلیایی، آب، اسیدها و مواد شیمیایی همراه با مقاومت حرارتی بالا، استفاده از آن را در بسیاری از صنایع پایین دستی مانند صنایع سرامیک، مواد شیمیایی، ریخته گری، نسوزها و... متداول کرده است. بعد از کرونا افزایش قیمت سیلیکات زیرکونوم به قدری بالا بوده است که تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم بزرگ به فکر رقیق کردن محصولات خود با مواد دیگر (مانند کائولن) هستند. بنابراین، اگر قیمت سیلیکات زیرکونیوم مناسب بود و لعاب شما به اندازه قبل مات نشده است، احتمالاً با کیفیت بالا تولیده نشده است. برخی از شرکتها مواد خود را به عنوان "جایگزینهای زیرکونیوم" بازاریابی میکنند و با پیشنهاد قیمت سیلیکات زیرکونیوم کمتر مشتری جذب میکنند در حالی که این مواد فقط سیلیکات زیرکونیوم نیست.
۱ـ قیمت سیلیکات زیرکونیوم به عوامل مختلفی وابسته است. تقاضا و عرضه در بازار میتواند بر قیمت سیلیکات زیرکونیم تأثیر بگذارد.
۲ـ کیفیت نیز میتواند در تنظیم قیمت سیلیکات زیرکونیوم نقش داشته باشد.
۳ـ هزینههای تولید نیز میتواند قیمت سیلیکات زیرکونیوم را افزایش دهد.
۴ـ تغییرات نرخ ارز و شرایط بازار جهانی نیز میتوانند بر قیمت سیلیکات زیرکونیوم تأثیر بگذارند.
۵ـ نوع و کاربرد مورد استفاده نیز میتواند بر قیمت نهایی تأثیرگذار باشد.
۶ـ نرخ تبدیل ارز: اگر ارزش ارز مورد استفاده در تجارت بازدهی پایین داشته باشد، قیمت سیلیکات زیرکونیوم افزایش مییابد.
در صنایع شیشهسازی، ازعناصر شیمیاییهای زیرکونیم برای افزایش شاخص شکست نوری در عینکهای نوری و برای تقویت شیشه استفاده میشود. زیرکونیا و هیدروکسید زیرکونیم برای این اهداف نیز استفاده میشوند. همچنین اکسید زیرکونیم به صورت پودر برای تیزکاری شیشه استفاده میشود. تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم را با ذوب کردن اکسید زیرکونیم و سیلیکات زیرکونیم در کورههای شیشه تولید میکند. اضافه کردن اکسید زیرکونیم به این کورهها باعث افزایش مقاومت در برابر شوک حرارتی میشود که باعث افزایش قیمت سیلیکات زیرکونیوم میشود.
در دستگاههای الکترونیکی، سیلیکات زیرکونیم، استات زیرکونیم و پروپیونات زیرکونیم در سرامیکهای الکترونیکی و سرامیکهای ویژه استفاده میشوند. این مواد به عنوان عایق در کاندنساتورها، حسگرها و پیزوالکتریکها استفاده میشوند. زیرکونیا نیز برای این اهداف استفاده میشود. دستگاههای پیزوالکتریک انرژی مکانیکی را به الکتریسیته و بالعکس تبدیل میکنند. در این کاربرد، تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم زیرکونیا با اکسید سرب ترکیب میکند تا سربات سرب ایجاد شود. یک کاربرد دیگر آن در حسگرهای سرامیکی است که زیرکونیا به عنوان حسگر اکسیژن به دلیل توانایی جذب معکوس اکسیژن استفاده میشود.
برای آشنایی با اسید فسفریک به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
علاوه بر این، سیلیکات زیرکونیوم در صنایع دیگری نیز به عنوان کاتالیزور استفاده میشود.در این کاربرد، سیلیکات زیرکونیم نقش اصلی را در چهار حوزه مختلف ایفا میکنند. از جمله در اتوکاتالیز، کاربرد شیمیاییهای آن برای فعال شدن کاتالیزورها در دماهای بالا و جایگزینی اکسیژن است. در کاتالیزورهای ثابت، فرآیندهای خاصی را فعال میکند. در کاتالیز ریفاینری، آنها در واکنشهای ریفاینینگ استفاده میشوند. در کاتالیز شیمیایی، زیرکونیا به عنوان پیشنیاز برای شیمیاییهای دیگر استفاده میشود. به این صورت که در پردازش پلیمرها، سیستمهای مبتنی بر سیلیکات زیرکونیم در فرآیندهای مختلف پلیمری ساختاری، کاتالیزورهای همگن و ناهمگن برای پلیپروپیلن، پلیاتیلن و سایر پلیمرها استفاده میشوند. آنها در سیستمهای اکسایش انتخابی و یا کامل فرآیند اکسایش، در هیدروژناسیون به عنوان ترویجکننده در کاتالیز روغن/چربی و به عنوان پشتیبان نیکل در کاتالیزورهای چند منظوره استفاده میشوند. همچنین در کاتالیزورهای خودرو، خواص حرارتی در لایههای شستوشو با اضافه کردن سیلیکات زیرکونیم بهبود مییابد.
در صنایع کاغذ، سیلیکات زیرکونیم برای افزایش مقاومت پوشش سطحی کاغذ در برابر آب اضافه میشوند. به عنوان چسبندگیدهندهها، باعث چسبندگی بیشتر جوهر به پلاستیک و فلزات میشوند.
سیلیکات زیرکونیم در تولید آجرهای مقاوم در برابر حرارت و سیمان استفاده میشود. به دلیل شاخص شکست بالا، سیلیکات زیرکونیم به عنوان یک ماتکننده به طور گسترده در جلاها و اناملها استفاده میشود. شاخص شکست بالای آن باعث میشود جلاها و عوامل به ظاهر سفید و ناشفافی بپوشند. همچنین سیلیکات زیرکونیم در تولید شیشه مقاوم در برابر قلیاییها استفاده میشود. زیرکونیا در صنعت سرامیک که به طور اصلی در تولید رنگها استفاده میشود، اهمیت دارد. زیرکونیا و سیلیسیم با هم ذوب میشوند تا زیرکونیوم سیلیکات با حضور مقادیر کمی از عناصر دیگر تولید کنند. این عناصر وارد شبکه زیرکون میشوند و رنگهای مختلفی را بهوجود میآورند. این رنگها در کاشیهای سرامیکی، وسایل بهداشتی و ظروف فلزی استفاده میشوند. رنگهای سیلیکات زیرکونیم به دلیل مقاومت آنها در برابر دماهای بالا و مقاومت در مقابل حمله شیشههای ذوب شده در جلاها و انامل مناسب برای این کاربرد هستند.
فویل سیلیکات زیرکونیم در مواد اشتعالی در لامپهای عکاسی استفاده میشود. با این حال، به دلیل استفاده از دستگاههای الکترونیکی در دوربینهای جدید، این کاربرد در حال کاهش است.
پودر سیلیکات زیرکونیم هنوز در کاربردهای آتشزا استفاده میشود. در ترکیب با نیکل، در مناطق پیروتکنیک و سلاحهای نظامی به عنوان ترکیب تأخیر و اشعالکننده در سیبها استفاده میشود. سیلیکات زیرکونیم اسفنجی در صنعت نظامی استفاده اصلی را دارد. زیرکونیوم و آلیاژهای آن با آلومینیوم، آهن، تیتانیوم یا وانادیوم در لولههای خلاء، لولههای گاز بیخطر و محیطهای بسیار خالص در صنعت نیمهرساناها استفاده میشوند. این امکان به وجود میآید سیلیکات زیرکونیم گرم شده قادر است (بطور قابل بازگشت) بهطور معکوس از هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، مونواکسید کربن و دواکسید کربن جذب کند و بهطور غیرقابل بازگشت آب را جذب کند. وقتی این گازها جذب میشوند، در داخل ماده پخش میشوند و سطح تازهای برای جذب جدید ایجاد میکنند. زیرکونیوم در سطحهای بازتابدهنده در ماهوارهها، در آهنگریهای فوقرانده، به صورت پودر (آلیاژ شده با سرب) در شعلهزنی سیگار و در درزهای فلز یا شیشه استفاده میشود.بامداد پتروپارسان تولیدکننده بهترین سیلیکات زیرکونیوم است.
لعاب سرامیکی سیلیکات زیرکونیوم همچنین در تولید لولههای تصویر رنگی در صنعت تلویزیون، شیشه امولسیون در صنعت شیشه و لعابها استفاده میشود. سیلیکات زیرکونیوم دارای نقطه ذوب بالایی است: 2500 درجه سانتیگراد، بنابراین به طور گستردهای در مواد نسوز، مواد کوبنده زیرکونیوم برای کورههای شیشه، مواد ریخته گری و پوششهای اسپری استفاده میشود.
سوالات متداول در خرید سیلیکات زیرکونیوم:
سیلیکات زیرکونیوم چهقدر سخت است؟
ماسه سیلیکات زیرکونیوم دارای کیفیت استثنایی است: نقطه ذوب بالای آن ۲۵۰۰ درجه سانتیگراداست ، سختی آن ۷.۵ موهس و ضریب انبساط حرارتی بسیار پایینی دارد.
سیلیکات زیرکونیوم برای دندان چیست؟
سیلیکات زیرکونیوم (که زیرکونیا نیز نامیده میشود) یک ماده سرامیکی است که در دندانپزشکی برای ساخت ترمیمهای دندانی، به ویژه برای روکشهای دندانی روی ایمپلنتها استفاده میشود. مقرونبهصرفه بودن قیمت سیلیکات زیرکونیوم و زیبایی و عملکرد عالی آن را به یکی از بهترین گزینهها برای دندانپزشکان تبدیل کرده است.
چگونه سیلیکات زیرکونیوم تولید میشود؟
تولید کننده سیلیکات زیرکونیوم آن را از رسوبات شن و ماسه استخراج میکند و توسط گرانش جدا میکند. برخی از ماسهها حاوی چند درصد زیرکون هستند. سیلیکات زیرکونیوم را میتوان با همجوشی SiO2 و ZrO2 در یک کوره قوس الکتریکی یا با واکنش نمک زیرکونیوم با سیلیکات سدیم در یک محلول آبی سنتز کرد. توجه کنید نحوهی تولید بر قیمت سیلیکات زیرکونیوم مؤثر است.
پیشنهاد می کنیم در مورد دی اتانول آمین مطالعه کنید.
بسیار عالی