آمونیاک
فرمول شیمیایی | NH3 |
کاربرد | کاربردهای فراوانی در مصارف صنعتی و خانگی دارد. آمونیاک در صنایع کشاورزی، دارویی، شیمیایی و یخ سازی مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین کاربرد این ماده در تولید کودهای شیمیایی ازت دار از جمله آمونیوم سولفات، آمونیوم نیترات، آمونیوم فسفات و اوره است. همچنین در صنایع شیمیایی و نفت، فناوری انتقال گاز، حفاری و استخراج فلزات هم کاربرد دارد |
برای سفارش محصول تماس بگیرید
021-43000910آمونیاک گازی بیرنگ با بوی تند است که در صنایع مختلف از جمله کشاورزی، تبرید و نظافت کاربرد فراوانی دارد. با این حال، گاز آمونیاک میتواند خطرناک باشد، بنابراین، اغلب بهشکل مایع ذخیره و حمل میشود. یکی از انواع رایج آمونیاک، محلول آمونیاک 25% است که یک عامل تمیزکننده معمول در محیطهای مختلف صنعتی و تجاری محسوب میشود.
در این صفحه، خواص و کاربردهای محلول آمونیاک 25% و همچنین، خطرات احتمالی آن و اقدامات احتیاطی ایمنی که باید در هنگام کار با آمونیاک انجام شود را بررسی خواهیم کرد.
اگر قصد خرید محلول آمونیاک 25% را دارید، میتوانید آن را از شرکت بامداد پترو پارسان خریداری نمایید. برای خرید این محصول و همچنین، اطلاع از قیمتها از طریق همین سایت با ما تماس بگیرید.
محلول آمونیاک 25 درصد شکل رقیق آمونیاک است که حاوی 25 درصد وزنی آمونیاک و 75 درصد آب است. نامهای دیگر آن هیدروکسید آمونیوم، مشروب آمونیاکی، آب آمونیاک و آمونیاک آبی است. میتوان آن را با نمادهای NH3 (aq) نشان داد و فرمول آن NH4OH است.
این مایع شفاف، بوی تندی دارد و نقطه جوش آن حدود 38 درجه سانتیگراد (100 درجه فارنهایت) است. محلول آمونیاک 25 درصد بهراحتی در آب حل میشود و یک محلول قلیایی تشکیل میدهد.
از نظر شیمیایی، محلول آمونیاک 25٪ بسیار واکنشپذیر و بازی است، به این معنی که میتواند با اسیدها واکنش داده و نمک تشکیل دهد. همچنین، حلال خوبی برای بسیاری از مواد آلی و معدنی است.
هنگام استفاده از محلول آمونیاک 25 درصد، رعایت احتیاطات ایمنی ضروری است، زیرا در صورت استنشاق یا بلعیدن میتواند مضر باشد و باعث تحریک پوست و چشم شود. استفاده از دستکش محافظ، عینک و ماسک هنگام استفاده از این محلول بهشدت توصیه میشود.
برای اطلاع از قیمت مونو اتانول آمین به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
برای تولید محلول آمونیاک 25 درصد از گاز آمونیاک مراحل زیر دنبال میشود:
1. فشردهسازی: ابتدا گاز آمونیاک به منظور افزایش فشار و کاهش حجم فشرده میشود.
2. خنککردن: سپس گاز آمونیاک فشرده تا دمایی کمتر از نقطه جوش (33.34- درجه سانتیگراد یا 28- درجه فارنهایت) خنک میشود تا بهشکل مایع تبدیل شود.
3. انحلال: سپس آمونیاک مایعشده در آب حل می شود تا محلول آمونیاک 25 درصد حاصل شود.
محلول آمونیاک کاربردهای مختلفی دارد. برخی از این کاربردها بهشرح زیر هستند:
1. کود: محلول آمونیاک یک جزء حیاتی در تولید کود است. این محلول منبع نیتروژن است که برای رشد گیاه ضروری است. یونهای آمونیوم موجود در محلول توسط گیاهان جذب شده و برای سنتز پروتئینها، اسیدهای نوکلئیک و سایر اجزای حیاتی سلولی استفاده میشوند.
2. عامل تمیزکننده: محلول آمونیاک یک محلول پاککننده قوی است که میتوان از آن برای ازبینبردن لکه، چربی و کثیفی از سطوح مختلف استفاده کرد؛ بهویژه بر روی سطوح شیشهای مانند پنجرهها و آینهها خاصیت تمیزکنندگی زیادی دارد. محلول آمونیاک را میتوان برای تمیزکردن کف، میز و وسایل حمام نیز استفاده کرد.
3. تبرید: محلول آمونیاک در سیستمهای تبرید به عنوان خنککننده استفاده میشود. این ماده گرمای نهان تبخیر بالایی دارد و هنگام تبخیر میتواند مقادیر زیادی گرما را جذب کند. این امر آن را به یک مبرد کارآمد برای کاربردهای صنعتی تبدیل میکند.
4. صنعت نساجی: محلول آمونیاک در صنعت نساجی برای تمیزکردن پارچه و الیاف استفاده میشود. میتوان از آن برای از بینبردن لکهها و روشنکردن رنگها استفاده کرد. همچنین، میتوان از محلول آمونیاک بهعنوان یک عامل برای بهبود بافت و ظاهر پارچهها بهره برد.
5. صنایع غذایی: محلول آمونیاک در صنایع غذایی بهعنوان یک ماده خمیرکننده برای محصولات نانوایی استفاده میشود. آمونیاک با مواد دیگر واکنش نشان میدهد و گاز دی اکسید کربن تولید میکند که باعث ورآمدن خمیر میشود. همچنین، بهعنوان تنظیمکننده pH و نگهدارنده در برخی از محصولات غذایی کاربرد دارد.
تاثیرات محلول آمونیاک بر انسان، گیاهان و طبیعت
اگرچه محلول آمونیاک 25% برای مصارف مختلفی استفاده میشود، اما یک ماده سمی محسوب میشود و استفاده بیرویه از آن میتواند برای انسان، گیاهان و طبیعت خطرناک باشد. برخی از خطرات ناشی از آمونیاک بهشرح زیر است:
1. خطرات سلامتی: محلول آمونیاک 25% در صورت بلعیدن، استنشاق یا تماس با پوست یا چشم میتواند برای انسان مضر باشد. این ماده میتواند باعث مشکلات تنفسی، سوختگی و سوزش چشم و پوست شود. قرارگرفتن در معرض غلظتهای بالای آمونیاک کشنده است.
2. تاثیرات زیست محیطی: آمونیاک در صورت انتشار در هوا یا آب میتواند تاثیر منفی بر محیط داشته باشد. این ماده میتواند به تشکیل باران اسیدی کمک کند و در صورت ورود به آب به آبزیان آسیب برساند.
3. تخریب خاک: استفاده بیش از حد از کودهای مبتنی بر آمونیاک میتواند منجر به تخریب خاک و کاهش مواد مغذی آن شود. این موضوع میتواند منجر بهکاهش رشد محصول و حاصلخیزی خاک گردد
4. آلودگی هوا: انتشار آمونیاک از فرآیندهای صنعتی و فعالیتهای کشاورزی میتواند به آلودگی هوا کمک کند. این ماده میتواند اثرات منفی بر سلامت انسان و محیط زیست داشته باشد.
5. سمیت برای گیاهان: اگرچه آمونیاک منبع نیتروژن برای رشد گیاهان است، ولی مقادیر بیش از حد آن میتواند برای گیاهان سمی باشد. این ماده میتواند باعث سوختگی برگ، توقف رشد و کاهش رشد محصول شود.
مطلب پیشنهادی:دی اتیلن گلیکول
مشاغل زیر معمولا محلول آمونیاک 25% را برای مصارف شغلی خود خریداری میکنند:
1. تولیدکنندگان کود
2. مسئولین نظافت صنعتی و چربیزدایی
3. صاحبین مشاغل تصفیه آب
4. صاحبین مشاغل مرتبط با نساجی و چرم
5. مسئولین کارخانجات فرآوری و نگهداری مواد غذایی
پس از خرید محلول آمونیاک، لازم است اقدامات امنیتی زیر را هنگام کار با این ماده شیمیایی انجام دهید تا آسیبها را بهحداقل رسانده و با امنیت بیشتری کار کنید.
1. پوشیدن لباس محافظ: هنگام استفاده از محلول آمونیاک 25%، پوشیدن لباسهای محافظ مانند دستکش، عینک، و روپوش آزمایشگاهی لازم است.
2. کار در یک منطقه با تهویه خوب: محلول آمونیاک میتواند بخارهایی را آزاد کند که هنگام استنشاق مضر هستند. بنابراین، برای جلوگیری از استنشاق دود، لازم است که در مکانی با تهویه مناسب کار کنید.
3. محلول را با مواد شیمیایی دیگر مخلوط نکنید: مخلوطکردن محلول آمونیاک با سایر مواد شیمیایی مانند سفیدکننده میتواند بخارات سمی ایجاد کند که برای سلامتی مضر است.
4. محلول آمونیاک 25%را در جای خشک و خنک نگهداری کنید: محلول آمونیاک باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید و گرما نگهداری شود. این شیوه نگهداری به جلوگیری از تبخیر یا ناپایدارشدن محلول کمک میکند.
5. با احتیاط با محلول رفتار کنید: محلول آمونیاک 25%یک ماده خورنده است که میتواند باعث سوختگی و تحریک شود. بنابراین، لازم است که با آن با احتیاط رفتار کنید و از ریختن یا پاشیدن محلول خودداری نمایید. در صورت تماس تصادفی، بلافاصله محل آسیبدیده را با آب بشویید.
برای اطلاع از قیمت مونو اتیلن گلایکول به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
آمونیاک فله مایع یک ماده شیمیایی رایج در صنایع مختلف مانند کشاورزی، تبرید و تولید است. آمونیاک در اصل، یک گاز بیرنگ با بوی تند است و با سرعت زیادی در آب حل میشود. بههمین دلیل معمولا آمونیاک را بهشکل محلول خریدوفروش و حملونقل میکنند. همچنین، میتوان گاز آمونیاک را با افزایش فشار و کاهش دما، به حالت مایع درآورد.
در این صفحه، در مورد خواص آمونیاک مایع، قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی، فروش آمونیاک مایع، خرید آمونیاک مایع، کاربردهای این ماده و اقدامات احتیاطی که باید در هنگام کار با آمونیاک فله انجام شود، بحث خواهیم کرد.
اگر قصد خرید آمونیاک مایع را دارید، یا میخواهید از قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی اطلاع پیدا کنید، میتوانید با کارشناسان شرکت بامداد پترو پارسان تماس گرفته و این ماده شیمیایی را از همین صفحه خریداری کنید.
آمونیاک مایع دو مفهوم دارد. یکی مایع سنگینی که در دماهای معمولی، فشار بخار بالایی دارد و در تماس با پوست باعث یخزدگی میشود (آمونیاک بیآب یا انیدرید). این مایع از فشردهسازی آمونیاک گازی بیآب بهدست میآید. از طرف دیگر، یکی دیگر از معانی آمونیاک مایع، آمونیاک محلول در آب است که میتواند با غلظتهای مختلفی تولید شود (آمونیاک آبی).
آمونیاک بهشکل طبیعی به حالت گاز وجود دارد، فرمول آن NH3 است و از یک اتم نیتروژن و سه اتم هیدروژن تشکیل شده است؛ اما میتوان آن را در دماهای پایین و فشارهای متوسط به مایع تبدیل کرد. همچنین، میتوان آن را در آب حل کرد و آمونیاک محلول با خلوص مختلف تولید کرد. فروش آمونیاک مایع به هر دو شکل انجام میشود.
خواص فیزیکی و شیمیایی هر دو نوع آمونیاک مایع مشابه و وابسته به خواص آمونیاک است.
برای خرید متانول با ما تماس بگیرید.
- وزن مولکولی: 17.03 گرم بر مول
- نقطه جوش: 33.34 -درجه سانتیگراد (28.012 - درجه فارنهایت)
- نقطه ذوب: 77.73 -درجه سانتیگراد (107.914- درجه فارنهایت)
- چگالی: 0.771 g/cm³ در 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت)
- حلالیت در آب: 49.5 گرم در 100 میلی لیتر در 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت)
- آمونیاک یک باز ضعیف است و میتواند با اسیدها واکنشداده و نمک تشکیل دهد.
- این ماده میتواند تحت اکسیداسیون برای تشکیل اکسیدهای نیتروژن و احیا برای تشکیل گاز نیتروژن قرار گیرد.
- آمونیاک در هوا در غلظتهای بالا قابل اشتعال است.
- این ماده میتواند با فلزات خاصی واکنش داده و ترکیبات انفجاری ایجاد کند.
قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی، در انواع خالص (ناشی از فشردهسازی و سردکردن گاز آمونیاک) بیشتر از قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی در حالت محلول است. با این حال، محلولهای آمونیاک نیز در غلظتهای بالا قیمت بیشتری دارند.
اگر قصد خرید آمونیاک مایع را دارید، باید نوع آن را مشخص کنید.
روش ساخت آمونیاک در صنعت
1. فرآیند Haber-Bosch: این فرآیند، رایجترین روش برای تولید آمونیاک است و شامل واکنش گازهای نیتروژن و هیدروژن تحت فشار و دمای بالا در حضور یک کاتالیزور است که منجر به تولید آمونیاک بیآب میشود.
2. الکترولیز آب: این روش شامل استفاده از الکتریسیته برای تقسیم مولکولهای آب به گازهای هیدروژن و اکسیژن است. سپس گاز هیدروژن میتواند با نیتروژن واکنشداده و آمونیاک تولید کند.
3. فرآیند قوس پلاسما: این روش شامل استفاده از قوس پلاسما برای تفکیک مولکولهای نیتروژن و هیدروژن و سپس ترکیب مجدد آنها برای تشکیل آمونیاک است.
4. هیدروژنهکردن نیتروژن: این روش شامل واکنش نیتروژن با هیدروژن در حضور یک کاتالیزور مانند آهن یا نیکل است.
هر روش مزایا و معایب خاص خود را از نظر هزینه، کارایی و اثرات زیستمحیطی دارد. فرآیند هابر بوش بهدلیل کارایی بالا و هزینه کم در حال حاضر پرکاربردترین روش است.
روشهای ذکرشده در قسمت بالا، برای تولید آمونیاک گاز و انیدرید است (گاز آمونیاک حاصله پس از تولید با فشردهسازی و سردکردن به مایع (آمونیاک بیآب) تبدیل میشود. فرآیند ساخت آمونیاک مایع آبی بهشرح زیر است:
1. فشردهسازی: گاز آمونیاک فشرده و خنک میشود تا مایع تشکیل شود (آمونیاک انیدرید).
2. جذب: آمونیاک مایع سپس به یک مخزن آب پمپ میشود و در آنجا حل میشود تا آمونیاک آبی تشکیل شود.
3. غلظت: غلظت آمونیاک آبی را میتوان با افزودن آب بیشتر یا آمونیاک بیشتر بسته به غلظت مورد نظر، تنظیم کرد.
ذکر این نکته ضروری است که تولید آمونیاک بیآب و آمونیاک آبی هر دو نیاز به تجهیزات تخصصی دارد و فقط باید توسط متخصصان آموزش دیده با استفاده از تجهیزات مناسب انجام شود.
1. کود: آمونیاک فله بهدلیل دارابودن نیتروژن زیاد بهعنوان کود در کشاورزی کاربرد فراوانی دارد. این ماده یک جزء کلیدی در تولید کودهای مبتنی بر نیتروژن مانند نیترات آمونیوم و اوره است. خاصیت شیمیایی که باعث میشود آمونیاک بهعنوان کود مفید باشد، توانایی آن در تأمین آسان نیتروژن برای گیاهان است که برای رشد و نمو آنها ضروری است. 80 درصد آمونیاک تولیدشده در صنعت برای این مصرف کاربرد دارد
2. تبرید: آمونیاک مایع خالص بهعنوان مبرد در سیستمهای تبرید صنعتی استفاده میشود. خاصیت شیمیایی که آمونیاک را بهعنوان مبرد مفید میکند نقطه جوش کم آن است که به آن اجازه میدهد گرما را از محیط اطراف جذب کند و سیستم را خنک کند.
3. عامل تمیزکننده: محلول آمونیاک بهعنوان یک ماده تمیزکننده در خانهها و صنایع استفاده میشود. خاصیت شیمیایی که باعث میشود آمونیاک بهعنوان یک عامل پاککننده مفید باشد، ماهیت قلیایی آن است که به تجزیه و حلکردن مواد آلی مانند لکهها و چربی کمک میکند.
4. تولید مواد شیمیایی: آمونیاک فله بهعنوان ماده اولیه در تولید مواد شیمیایی مختلف مانند اسید نیتریک، سولفات آمونیوم و سیانید هیدروژن استفاده میشود. خاصیت شیمیایی که باعث میشود آمونیاک در تولید این مواد شیمیایی مفید باشد، توانایی آن در واکنش با سایر مواد شیمیایی برای تشکیل ترکیبات جدید است.
5. داروها: محلول آمونیاک فله در تولید برخی از داروها بهعنوان تنظیمکننده PH و بافر استفاده میشود. خاصیت شیمیایی که آمونیاک را در داروسازی مفید میکند، توانایی آن در حفظ سطح pH پایدار است که برای اثربخشی برخی داروها مهم است.
6. چاپ: محلولهای آبی آمونیاک در صنعت چاپ بهعنوان محلول فوارهای (fountain solution) برای کمک به کنترل سطح pH و بهبود کیفیت چاپ استفاده میشود.
7. پالایش نفت: از محلولهای آبی آمونیاک در فرآیندهای پالایش نفت برای حذف ترکیبات گوگرد از نفت خام استفاده میشود.
8. تمیزکردن فلز: از محلولهای آبی آمونیاک میتوان برای تمیزکردن سطوح فلزی مانند برنج و مس استفاده کرد.
بهطور خلاصه، کاربردهای مختلف آمونیاک فله بر اساس خواص شیمیایی بهفرد آن مانند توانایی در تأمین نیتروژن برای رشد گیاه، کارایی آن بهعنوان مبرد، ماهیت قلیایی آن بهعنوان یک عامل پاککننده، واکنشپذیری آن در تولید مواد شیمیایی و توانایی حفظ سطح pH پایدار در داروها است.
خرید آمونیاک مایع در گریدهای مختلف انجام میشود. گریدهای آمونیوم مایع به سطوح مختلف خلوص و غلظت آمونیاک مورد استفاده در صنایع مختلف اشاره دارد. این گریدها بر اساس درصد آمونیاک موجود در محلول طبقهبندی میشوند.
1. آمونیاک بیآب: این نوع آمونیاک فله مایع، خالصترین شکل آمونیاک است که غلظت آن 99.9 است. این نوع آمونیاک فله در حقیقت همان گاز آمونیاک است که تحت فشار و کاهش دما بهشکل مایع درآمده است. قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی در نوع بیآب از سایر انواع آمونیاک مایع بیشتر است.
2. آمونیاک آبی: آمونیاک آبی محلولی از آمونیاک در آب است و در غلظتهای مختلف کمتر از 1٪ تا بیش از 30٪ وجود دارد. غلظت آمونیاک آبی با درصد وزنی آمونیاک موجود در محلول نشان داده میشود. رایجترین غلظتها شامل 10٪، 20٪ و 25٪ است.
خرید آمونیاک مایع آبی با غلظتهای پایینتر معمولاً برای استفاده بهعنوان پاککنندههای خانگی مرسوم است، زیرا مضرات کم و بوی ملایمتری دارند. از سوی دیگر، غلظتهای بالاتر در محیطهای صنعتی برای اهداف مختلفی مانند تولید کود، پلاستیک و منسوجات استفاده میشود.
3. محلول نیترات آمونیوم: این محلول شامل نیترات آمونیوم است که در آب حل شده است و در غلظتهای مختلفی در درسترس است.
4. محلول سولفات آمونیوم: این محلول شامل سولفات آمونیوم است که در آب حل شده است و در غلظتهای مختلفی در درسترس میباشد.
انتخاب گرید فروش آمونیاک مایع ضنعتی به کاربرد خاص و سطح خلوص و غلظت مورد نیاز بستگی دارد. قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی در گریدهای مختلف متفاوت است.
قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی به عوامل مختلفی وابسته. عواملی که بر قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی تاثیر میگذارند شامل موارد زیر هستند:
1.تقاضا و عرضه در بازار: اگر تقاضا برای خرید آمونیاک مایع پتروشیمی زیاد باشد و عرضه آن کم باشد، قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی زیاد میشود.
2. نوع کاربرد: قیمت آمونیاک مایع پتروشیمی بسته به صنعتی که در آن استفاده میشود میتواند متفاوت باشد. بهعنوان مثال، اگر در صنعت تولید کود استفاده شود، ممکن است قیمت آن با زمانی که در صنعت تبرید کاربرد دارد، متفاوت باشد.
3. حجم خرید: قیمت فروش آمونیاک مایع ممکن است به حجم خرید بستگی داشته باشد. خرید آمونیاک مایع بهشکل کلی، با قیمت بیشتری همراه است.
4. کیفیت آمونیاک: کیفیت فروش آمونیاک مایع میتواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. آمونیاک با کیفیت بالاتر معمولا گرانتر از آمونیاک با کیفیت پایینتر است. با این حال خرید آمونیاک مایع با کیفیت بالا، بهصرفه است؛ زیرا هزینههای بعدی را کاهش میدهد
5. شرایط تحویل: قیمت فروش آمونیاک مایع ممکن است به شرایط تحویل نیز بستگی داشته باشد، مانند مسافتی که باید حمل شود؛ روش حملونقل و هر گونه هزینه یا مالیات اضافی که ممکن است بر فروش آمونیاک مایع اعمال شود.
6. غلظت: هر چه درصد خلوص آمونیاک بیشتر باشد، قیمت آن بیشتر است. این نقاوت قیمت فروش آمونیاک مایع، در محلولهای آمونیاک با غلظتهای مختلف بسیار مشهود است.
آمونیاک یک گاز بسیار سمی است که در صورت استنشاق یا بلعیدن میتواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. قرارگرفتن در معرض سطوح بالای آمونیاک نیز میتواند باعث تحریک و سوزش چشمها، بینی، گلو و پوست و همچنین، سرفه، خسخس سینه و مشکل در تنفس شود. در موارد شدید، قرارگرفتن در معرض آمونیاک میتواند باعث آسیب ریه، کوری یا حتی مرگ شود.
استفاده از آمونیاک با استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش، عینک و ماسک تنفسی بسیار مهم است. محلولهای آبی و بدون آب آمونیاک نیز خاصیتهای مشابهی با گاز آن دارند. هر چه غلظت محلول کمتر باشد، سمیت آن هم کمتر است.
در صورتی که قصد خرید آمونیاک مایع را دارید، میتوانید انواع آن را از همین صفحه و از شرکت بامداد پترو پارسیان خریداری کنید.
علی
بسیار عالی