سود پرک(کاستیک سودا)
فرمول شیمیایی | NaOh |
کاربرد | تصفیه آب، تولید مواد غذایی، پاک کننده و چربی زدای صنعتی، سود پرک و کاربرد آن در داروسازی و پزشکی، سود پرک در صنایع انرژی، سود پرک یا کاستیک سودا در فرآوری سنگ معدن آلومینیوم، سود پرک یا کاستیک سودا در سایر مصارف صنعتی |
برای سفارش محصول تماس بگیرید
021-43000910
اگر به سود جامد نیاز دارید، میتوانید قیمت سود پرک در بازار را از شرکت بامداد پترو پارسان استعلام کنید. همچنین، برای خرید این ماده از تولید کننده سود پرک، میتوانید آن را از همین صفحه سفارش دهید. شرکت بامداد پترو پارسان، فروش سود پرک (فروش عمده سود پرک و فروش سود پرک جزئی) را بر عهده دارد.
در این صفحه میتوانید اطلاعاتی را درباره کاربرد سود پرک، گروههای هدف فروشنده سود پرک، مشاغلی که به فروش عمده سود پرک نیاز دارند، واکنشهای تولید کننده سود و قیمت آن را بهدست بیاورید.
برای آشنایی با مونو اتیلن گلایکول به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
سود پرک به سودی گفته میشود که بهشکل جامد (ورقهای و یا گرانول) به فروش میرسد. از آنجا که فروشنده سود پرک، فروش عمده سود پرک را بهشکل جامد و مایع انجام میدهد، برای مشخصکردن ویژگی فیزیکی سود (جامد و یا مایع) از عنوان «سود پرک» برای سود جامد و «سود مایع» یا «محلول سود» برای سود مایع استفاده میشود. کاربرد سود پرک تقریبا مشابه با سود مایع است.
تری اتیلن گلایکول چیست؟
سودا کاستیک (caustic soda) یا سود سوزاور که به نامهای هیدروکسید سدیم (NaOH) و lye نیز شناخته میشود، یک ترکیب شیمیایی قوی و بسیار واکنشپذیر است که بهطور گسترده در فرآیندهای مختلف صنعتی استفاده میشود. این ماده سفید، بیبو و بسیار خورنده است و در تماس با پوست میتواند باعث سوختگی شدید و تحریک پوست شود. فروش سود پرک (فروش عمده سود پرک) نقش مهمی در تامین نیازهای صنایع مختلف دارد.
اگرچه سود بهشکل ابتدایی جامد است، اما در بازار، فروش سود پرک (فروش عمده سود پرک) به سه شکل انجام میشود:
1. سود سوز آور جامد (پرک): این نوع سود سوزآور بهصورت پولک، گلوله یا گرانول موجود است. معمولاً در تصفیه آب، تولید خمیر و کاغذ و صابونسازی استفاده میشود. سود پرک، در حقیقت سوزآور بهصورت پولکی است؛ با این حال، گاهی به سود جامد گرانولی و گلولهای نیز سود پرک اطلاق میشود. تولید کننده سود پرک، میتواند سود جامد را بهشکل پولک، گلوله و گرانول دربیاورد. فروش سود پرک (فروش عمده سود پرک) از فروش انواع مایع رایجتر است. کاربرد سود پرک نیز در برخی از صنایع بیشتر از نوع مایع است.
2. سود سوزآور مایع: فروشنده سود پرک، گاهی فروش سود پرک را بهشکل محلول غلیظی از هیدروکسید سدیم در آب انجام میدهد. این مایع معمولاً در تولید مواد شوینده، صابون و مواد شیمیایی مختلف دیگر استفاده میشود. بنابراین سود سوزآور مایع به سود جامدی اطلاق میشود که با آب مخلوط شده و بهشکل مایع تبدیل شده است، با این حال، غلظت آن بسیار زیاد است.
3. محلول سود سوزآور: این نوع سود سوزآور محلول رقیق هیدروکسید سدیم در آب است. معمولاً در صنایع غذایی برای تمیزکردن و ضدعفونیکردن تجهیزات استفاده میشود. سود پرک میتواند این سود را به نسبتهای مختلفی با آب مخلوط کرده و محلولهایی با درصدهای مختلف را برای کاربردهای گوناگون تولید کند. قیمت سود پرک در بازار نسبت به محلول رقیق بیشتر است. فروش سود پرک (فروش عمده سود پرک) بهعنوان منبعی برای تولید محلول سود سوزآور رایج است. بسیاری از مراکز و آزمایشگاهها، سود جامد را از فروشنده سود پرک خریداری کرده و سپس آن را رقیق میکنند.
مطالعه بیشتر:کربنات سدیم
ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی سود پرک بهشرح زیر است.
شکل ظاهری: سود پرک معمولاً بهشکل تکههای سفید یا شفاف پولکی، گلولهای یا گرانولی است.
بو: سود بو ندارد.
حلالیت: سود پرک بسیار محلول در آب است و یک محلول قلیایی قوی تشکیل میدهد.
چگالی: چگالی سود پرک بسته بهشکل آن متفاوت است، اما بهطور کلی، حدود 2.13 گرم در سانتیمتر مکعب است.
نقطه ذوب: نقطه ذوب این ماده 318 درجه سانتیگراد است.
واکنشپذیری: سود جامد به شدت با اسیدها واکنش نشان میدهد و در صورت تماس با پوست یا چشم میتواند باعث سوختگی شدید شود.
خورندگی: سود جامد بهشدت خورنده است و میتواند به فلزات و سایر مواد آسیب برساند.
قلیاییبودن: سود جامد در حد نهایی قلیایی بوده و PH آن حدود 14 است.
هیگروسکوپی بودن (Hygroscopicity): سودای جامد هیگروسکوپیک است، یعنی رطوبت هوا را جذب میکند.
تجزیه: هنگامی این ماده گرم میشود، به اکسید سدیم (Na2O) و بخار آب (H2O) تجزیه میشود.
هطور کلی، سود پرک یک ماده بسیار واکنشپذیر و خورنده است که برای جلوگیری از حوادث، نیاز به نگهداری مناسب دارد.
روشهای تولید کننده سود پرک متنوع هستند و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در اینجا پرکاربردترین روشهای تولید کننده سود پرک را معرفی کرده و آنها را توضیح میدهیم.
بهطور کلی، سه روش اصلی تولید کننده سود پرک در صنعت وجود دارد:
فرآیند سلول جیوه (Mercury Cell Process)
روش سلول دیافراگمی (the diaphragm cell process)
فرآیند سلول غشایی (membrane cell process)
فرآیند سلول جیوه (Mercury Cell Process)
فرآیند سلول جیوه یکی از قدیمیترین روشها برای تولید سود سوزآور جامد است. این روش تولید کننده سود پرک شامل استفاده از یک کاتد جیوه و یک آند گرافیت در یک سلول الکترولیتی است.
مراحل درگیر در فرآیند سلول جیوه بهشرح زیر است:
محلول آب نمک (کلرید سدیم در آب) به سلول الکترولیتی اضافه میشود.
جریان الکتریکی از سلول عبور میکند و باعث میشود یونهای سدیم و کلرید در آب نمک جدا شده و به الکترودهای مربوطه خود، مهاجرت کنند.
در کاتد، یونهای سدیم با جیوه واکنش داده و آمالگام سدیم را تشکیل میدهند.
سپس آمالگام سدیم با آب واکنش داده تا سود سوزآور و گاز هیدروژن تولید شود.
سپس سود سوزآور قبل از خشکشدن و تبدیلشدن به گلولههای جامد، برای حذف جیوه باقیمانده تصفیه میشود.
از مزایای این روش تولید کننده سود پرک میتوان به خلوص بالای سود پرک تولیدشده و راندمان بالای واکنش الکترولیتی اشاره کرد. با این حال، این فرآیند، زبالههای سمی (جیوه) تولید میکند که باید بهدقت مدیریت شود.
فرآیند سلول دیافراگمی بهعنوان جایگزین ایمنتر برای فرآیند سلول جیوه طراحی شده است. این روش تولید کننده سود پرک شامل استفاده از یک دیافراگم متخلخل بین بخش آند و کاتد سلول الکترولیتی است.
مراحل فرآیند سلول دیافراگمی بهشرح زیر است:
محلول آب نمک به محفظه آند سلول الکترولیتی اضافه میشود.
جریان الکتریکی از سلول عبور میکند و باعث میشود یونهای سدیم و کلرید در آب نمک جدا شده و به الکترودهای مربوطه خود مهاجرت کنند.
یونهای کلرید با آب در آند واکنش داده و گاز کلر تولید میکنند.
یونهای سدیم از طریق دیافراگم به محفظه کاتد میروند و در آنجا با آب واکنش میدهند تا سود سوزآور و گاز هیدروژن تولید کنند.
سپس سود سوزآور قبل از خشکشدن و تبدیلشدن به گلولههای جامد، برای حذف هرگونه ناخالصی باقیمانده تصفیه میشود.
از مزایای این روش تولید کننده سود پرک میتوان به اثرات زیست محیطی کمتر (بدون تولید زباله سمی) و مصرف انرژی کمتر در مقایسه با فرآیند سلول جیوهای اشاره کرد. با این حال، این فرآیند، سود پرک با خلوص کمتر تولید میکند و به دلیل استفاده از دیافراگم نیاز به نگهداری بیشتری دارد.
فرآیند سلول غشایی، مدرنترین روش برای تولید سود سوزآور جامد است. این روش تولید کننده سود پرک شامل استفاده از یک غشای انتخابی قابل نفوذ بین قسمت آند و کاتد سلول الکترولیتی است.
مراحل درگیر در فرآیند سلول غشایی بهشرح زیر است:
محلول آب نمک به محفظه آند سلول الکترولیتی اضافه میشود.
جریان الکتریکی از سلول عبور میکند و باعث میشود یونهای سدیم و کلرید در آب نمک جدا شده و به الکترودهای مربوطه خود مهاجرت کنند.
یونهای کلرید با آب در آند واکنش داده و گاز کلر تولید میکنند.
یونهای سدیم از طریق غشاء به محفظه کاتد میروند و در آنجا با آب واکنش می دهند تا سود سوزآور و گاز هیدروژن تولید کنند.
سپس سود سوزآور قبل از خشکشدن و تبدیلشدن به گلولههای جامد، برای حذف هرگونه ناخالصی باقیمانده تصفیه می شود.
مزایای فرآیند سلول غشایی عبارتند از راندمان بالا، خلوص بالای سود سوزآور تولیدشده و اثرات زیستمحیطی کم. با این حال، این فرآیند به دلیل هزینه فناوری غشاء، نیاز به سرمایهگذاری اولیه بالاتری دارد.
در پایان، هر سه روش مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب روش بهعواملی مانند هزینه، کارایی و تاثیرات محیطی بستگی دارد. با این حال، فرآیند سلول جیوه به دلیل تولید زبالههای سمی بهطور کلی، کمترین مطلوبیت را دارد.
تعیین اینکه کدام روش فوق سبب کاهش قیمت سود پرک در بازار میشود دشوار است، زیرا قیمت سود پرک در بازار بهعوامل مختلفی مانند هزینه مواد اولیه، مصرف انرژی و هزینههای نگهداری هم بستگی دارد.
با این حال، بهطور کلی، فرآیند سلول دیافراگمی به دلیل مصرف انرژی کمتر و عدم تولید ضایعات سمی، مقرونبهصرفهتر از فرآیند سلول جیوه است و میتواند سبب پایینآمدن قیمت سود پرک در بازار شود.
فرآیند سلول غشایی نیز به دلیل کارایی بالا و اثرات زیست محیطی کم در دراز مدت مقرونبهصرفه است و سبب کاهش قیمت سود پرک در بازار میگردد؛ اما نیاز به سرمایهگذاری اولیه بالاتری دارد.
در نهایت، قیمت سود پرک در بازار بهشرایط خاص تولید هر کارخانه و عوامل دیگری وابسته است. برخی از عواملی که بر قیمت سود پرک در بازار تاثیر میگذارند بهشرح زیر هستند.
1. عرضه و تقاضا: مهمترین عاملی که بر قیمت سود پرک در بازار تأثیر میگذارد، تعادل بین عرضه و تقاضای آن است. اگر تقاضا برای سود سوزآور زیاد باشد و عرضه محدود باشد، قیمت سود پرک در بازار افزایش می یابد و بالعکس.
2. قیمت مواد اولیه: هزینه مواد اولیه مورد استفاده برای تولید سود سوزآور مانند نمک و برق نیز میتواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. در صورت افزایش قیمت تمامشده این مواد اولیه، هزینه تولید سود سوزآور نیز افزایش مییابد و منجر بهافزایش قیمت سود پرک در بازار میشود.
3. قیمت انرژی: تولید سود سوزآور به انرژی زیادی نیاز دارد و هرگونه افزایش قیمت انرژی میتواند منجر به افزایش هزینههای تولید و در نتیجه افزایش قیمت سود سوزآور پرک شود.
4. مقررات دولتی: مقررات دولتی در مورد حفاظت از محیط زیست، قوانین کار، و استانداردهای ایمنی نیز میتوانند بر قیمت سود سوزآور تأثیر بگذارند. رعایت این مقررات میتواند هزینههای تولید را افزایش دهد و منجر بهافزایش قیمت سود سوزآور شود.
5. هزینه حملونقل: هزینه حمل سود پرک از تأسیسات تولید به بازار نیز میتواند بر قیمت سود پرک در بازار تأثیر بگذارد. اگر هزینه حملونقل افزایش یابد، میتواند منجر به افزایش قیمت سود سوزآور در بازار شود.
فروشنده سود پرک، فروش عمده سود پرک را برای کاربردهای مختلفی انجام میدهد. از رایجترین انواع کاربرد سود پرک بهشرح زیر است:
یکی از اهداف فروشنده سود پرک، فروش سود پرک بهعنوان یک عنصر کلیدی در تولید مواد شیمیایی مختلف مانند مواد شوینده، صابون، منسوجات و کاغذ است. سود خنثیکردن اسیدها و تنظیم سطح pH در فرآیند تولید استفاده میشود.
مکانیسم اثر: سود سوزآور یک باز قوی است که با اسیدها واکنش داده و نمک و آب تشکیل میدهد. این واکنش بهعنوان «خنثیسازی» شناخته میشود. در فرآیند تولید، کاربرد سود پرک برای خنثیکردن ناخالصیهای اسیدی در مواد خام یا تنظیم سطح pH محصول نهایی است.
یکی دیگر از اهداف فروش عمده سود توسط فروشنده سود پرک، برای تنظیم سطوح pH آب و حذف ناخالصیها مانند فلزات سنگین و ترکیبات آلی در تصفیهخانههای آب است.
مکانیسم اثر: در تصفیه آب، سود سوزآور به آب اضافه میشود تا سطح PH را بالا برده و قلیاییتر کند. این کاهش اسیدیته، به رسوب ناخالصیها مانند فلزات سنگین و ترکیبات آلی کمک میکند و حذف آنها از آب را آسانتر میکند. کاربرد سود پرک برای تصفیه آب، به زمانهای قدیم برمیگردد.
سود سوزآور در پالایش فرآوردههای نفتی مانند بنزین و سوخت دیزل برای حذف ناخالصیهایی مانند ترکیبات گوگردی استفاده میشود. یکی از گروههای هدف فروشنده سود پرک برای فروش عمده سود پرک، پالایشگاههای نفت است.
مکانیسم اثر: سود سوزآور با ترکیبات گوگردی موجود در فرآوردههای نفتی واکنش داده و سولفید سدیم تشکیل میدهد که بهراحتی از محصول خارج میشود. این کاربرد سود پرک در صنعت نفت به «گوگردزدایی» معروف است.
سود سوزآور در فرآوری مواد غذایی برای تمیزکردن و ضدعفونیکردن تجهیزات و همچنین، حذف طعمها و رنگهای ناخواسته از محصولات غذایی استفاده میشود. بخش مهمی از فروش سود پرک مربوط به صنایع غذایی است.
مکانیسم اثر: سود سوزآور با ترکیبات آلی موجود در محصولات غذایی واکنش نشان میدهد تا آنها را به ترکیبات سادهتری تجزیه کند که سپس بهراحتی میتوان آنها را حذف کرد. همچنین، کاربرد سود پرک در صنایع غذایی وابسته به خواص ضدمیکروبی آن است که به ضدعفونیکردن تجهیزات و جلوگیری از رشد باکتریها کمک میکند.
شرکت بامداد پترو پارسان، بهعنوان فروشنده سود پرک، فروش سود پرک (فروش عمده سود پرک) را برعهده دارد. برای استعلام قیمت و خرید با کارشناسان ما در تماس باشید.
کاستیک سودا یا سدیم هیدروکسید یکی از مواد شیمیایی پرکاربرد در صنایع گوناگون از مواد غذایی تا مواد شوینده است. این ماده که با عناوین مختلفی شناخته میشود، دارای فرمول شیمیایی NaOH است و با ویژگیها و خصوصیات منحصر به فردی از جمله قابلیت کنترل pH توانسته به مشاغل و صنایع گستردهای راه پیدا کند. به همین دلیل افراد زیادی برای تولیدات خود به خرید سود پرک نیاز خواهند داشت و با این وجود پیشنهاد میکنیم پیش از اقدام به خرید از ویژگیها، انواع، کاربردها و قیمت آن اطلاع پیدا کنید.
کاستیک سودا یکی از ترکیبات یونی به رنگ سفید است که در اشکال مختلف یافت میشود و کاربردهای فراوانی دارد. این ماده با خواص مختلف میتواند در صنایع و تولیدات گوناگون از جمله تولید صابون مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه به دلیل استفاده فراوان مصرفکنندگان از این ماده پرکاربرد، مراکز مختلفی فروش کاستیک سودا را انجام میدهند و خیلی از آنها این ماده را با عناوین دیگر آن توزیع میکنند. تعدادی از عناوین دیگر شامل این موارد هستند:
1. سود سوزآور
2. سود پرک
3. سدیم هیدروکسید
4. سود مایع
5. سود
همچنین این ماده در بستهبندی و اشکال مختلفی توسط برندهای گوناگون فروخته میشود. با این وجود در صورت عدم رعایت بستهبندی مناسب در فروش کاستیک سودا، خطراتی وجود خواهد داشت. به همین دلیل برای خرید آن علاوهبر نیاز به آشنایی کامل با ویژگیها و خواص این ماده، باید به مراکز معتبر و مطمئن این زمینه مراجعه کنید.
کاستیک سودا دارای انواع مختلفی است. اگرچه این انواع از لحاظ خواص و اثرات تفاوت چندانی ندارند، اما هر نوع آن میتواند برای استفاده در حوزه خاصی انتخاب مناسبتری باشد. به طور کلی این انواع را میتوان در دو دسته سود مایع و سود جامد قرار داد. البته شایان ذکر است که قیمت هم بر اساس همین انواع و از لحاظ مایع یا پودری و جامد بودن محصول متفاوت خواهد بود.
به همین دلیل باید در هنگام خرید نوع مناسب و صحیح را با توجه به قیمت کاستیک سودا برای خود انتخاب کنید تا در کنار استفاده مفید و بهجا از سود سوزآور، بتوانید در هزینهها هم صرفهجویی کنید. از این رو هر دو نوع را بهصورت خلاصه بررسی میکنیم.
سود مایع
سود پرک در نوع مایع کاربرد فراوانی دارد. افراد فعال در صنایع گسترده این مایع پرکاربرد را در مواد دیگر از جمله اتانول حل میکنند و از این ترکیب در تولیدات خود استفاده میکنند. نوع مایع این ماده معدنی بدون رنگ و به عبارتی شفاف است. پس اگر در هنگام خرید با مایعی مواجه شدید که دارای رنگ خاصی بود، باید به خلوص و اصالت آن شک کنید. البته به طور کلی فروش کاستیک سودا در نوع مایع و جامد با خلوص متفاوتی است و در هنگام خرید باید به درصد خلوص دقت کنید.
سود جامد
به طور معمول سود از نوع جامد در حالت پودری فروخته میشود. این پودر در اغلب موارد به رنگ سفید بوده و بدون بو است. البته در بعضی موارد نوع جامد آن در حالت غیرپودری هم فروخته میشود. در این نوع از فروش کاستیک سودا، به اشکال پولک و پرک مانند بوده و دارای رنگ سفید یا شفاف است. در نتیجه این ظاهر و شکل سود از دلایلی است که آن را با نام سود پرک هم میشناسند.
اگر قصد استفاده و آشنایی با سود پرک را دارید، اطلاع از ویژگیهای آن برای شما امری ضروری است. به این ترتیب میتوانید استفاده بهتری داشته باشید و نگهداری آن را هم به شکل صحیحی انجام دهید. در مجموع تعدادی از مهمترین ویژگیهای کاستیک سودا شامل این موارد هستند:
1. محلول بودن: سود سوزآور بهآسانی در اتانول، متانول، گلیسیرین و از همه مهمتر آب حل میشود. این مسئله باعث استفاده آسانتر از آن شده و با این حال نگهداری و حفظ این ماده را در برابر رطوبت و آب کمی دشوار کرده است. به همین دلیل نوع بستهبندی اهمیت زیادی دارد و در قیمت کاستیک سودا هم بیتأثیر نیست.
2. خنثیسازی: از این ماده میتوان بهعنوان مادهای در راستای خنثیسازی اسید استفاده کرد.
3.حلالیت: سود پرک بهآسانی در آب حل میشود و این مسئله بهکارگیری آن را سهولت چشمگیری بخشیده است.
4.سمی: این ماده سمی و بسیار خورنده است و در هنگام استفاده از آن حتماً باید مراقبتها و نکات لازم نظیر پوشیدن دستکش مخصوص را رعایت کرد.
5. جذب رطوبت هوا: سود با سرعت زیادی رطوبت هوا و حتی دی اکسید کربن را به خود جذب میکند و در هنگام نگهداری و انبار کردن آن باید به این نکته توجه بسیاری داشت.
6. ظاهر شفاف: این ماده معدنی دارای ظاهری شفاف و کریستالی مانند است و در اغلب نمونهها رنگی سفید یا مشابه سفید دارد.
7. گرمازا: گرمازا بودن سود باعث میشود که در هنگام کار کردن با آن احتمال پاشیده شدن وجود داشته باشد و در نتیجه برای بهکارگیری باید لباسهای مخصوص استفاده کنید.
8. جوش و ذوب: این ماده دارای نقطه جوش ۱۳۹۰ درجه و نقطه ذوب ۳۱۰ درجه سانتیگراد است.
9. رنگ: در صورت مشاهده فروش کاستیک سودا با رنگهای خاکستری و زرد مانند باید بدانید که خلوص و کیفیت پایینی دارد چراکه نمونههای باکیفیت و خالص به طور معمول سفید و شفاف هستند.
10.مضر بودن برای پوست: در صورتی که این ماده شیمیایی به طور مستقیم با پوست تماس پیدا کند، میتواند باعث ایجاد خوردگی یا از بین رفتن لایهای از پوست شود.
11. تعرفه: قیمت کاستیک سودا به موارد مختلفی بستگی دارد و این مسئله را بهصورت جداگانه و کامل بررسی خواهیم کرد.
در مجموع قیمت کاستیک سودا میزان مشخص و دقیقی ندارد. به عبارتی این قیمت به عوامل مختلفی بستگی دارد و بر اساس این عوامل میتوان قیمت دقیق آن را تعیین کرد. به طور کلی این موارد در تعرفه سود تأثیر زیادی خواهند داشت:
1. خلوص: همانطور که اشاره کردیم، خلوص درصد این باز قوی دارای اهمیت زیادی است و برای مثال سود ۹۸ درصد پودری با سود مایع ۵۰ درصد تفاوت قیمت دارند.
2. نوع: فروش کاستیک سودا در انواع مختلف پودری، جامد و مایع انجام میشود و مشخصاً هر یک از این انواع دارای قیمت متفاوتی هستند.
3. حجم: همانطور که میدانید، میزان حجم و اندازه کاستیک هم در هزینه تأثیر خواهد گذاشت.
4. کیفیت: مشخصاً مانند هر ماده و مایع دیگری، میزان درجه کیفی سود پرک هم در تعرفه آن تأثیر میگذارد.
5. بستهبندی: به طور معمول بستهبندی مناسب، باکیفیت و تخصصی میتواند تا حدودی در قیمت کاستیک سودا تأثیر بگذارد.
6. برند: با وجود تمام موارد مذکور، اگر خرید سود سوزآور را از طریق برندهای معتبر از جمله برند پترو پارسان انجام دهید، از قیمتهای مقرون به صرفه برخوردار خواهید شد.
اگر قصد خرید کاستیک سودا را دارید، حتماً باید به سراغ فروشندگان و برندهای معتبری بروید که در این زمینه با برخورداری از تجربه طولانی مدت فعالیت دارند. این برندها نکاتی نظیر نکات ایمنی و بستهبندی تخصصی را رعایت میکنند و همچنین شما را در خرید راهنمایی خواهند کرد. در نتیجه پیشنهاد میکنیم خرید خود را از طریق برند پترو پارسان انجام دهید که در کنار فروش کاستیک سودا با بهترین کیفیت، مناسبترین قیمت و بستهبندیهای درجه یکی را برای محصولات خود در فراهم دیده است.
اگر نیاز به این اطلاعات دارید، میتوانید این صفحه را تا انتها بخوانید. همچنین، برای خرید سود کاستیک پرک به ما پیام دهید. شرکت بامداد پترو پارسان، فروش سود کاستیک پرک را بر عهده دارد و به شما کمک میکند با قیمت مناسب و کیفیت بالا، این ماده شیمیایی پرکاربرد را خریداری کنید.
در حوزه مواد شیمیایی صنعتی، مواد کمی بهاندازه سود کاستیک پرک تنوع مصرف دارند. سنگ بنای بسیاری از فرآیندهای مختلف تولید، سود کاستیک پرک یا هیدروکسید سدیم است. از تصفیه آب و پالایش نفت گرفته تا تولید کاغذ و سنتز شیمیایی، کاربردهای این ترکیب بسیار گسترده و حیاتی است.
هدف این صفحه، علاوه بر فروش سود کاستیک پرک، ارائه نگاهی اجمالی به دنیای سود سوزآور، بررسی خواص اساسی و عملکردهای ضروری آن در صنایع مختلف است.
سود کاستیک یا سود سوزآور که به نام هیدروکسید سدیم (NaOH) نیز شناخته می شود، یک ترکیب قلیایی قوی است که به کلاس هیدروکسیدها تعلق دارد. این ماده یک ترکیب جامد سفید و نیمهشفاف است و در آب بسیار محلول است. فروش سود کاستیک پرک با نام های مختلفی که نشاندهنده ترکیب شیمیایی و کاربردهای رایج آن است، انجام میشود. عبارت «پرک» در نام سود کاستیک پرک به معنای شکل ظاهری آن است که شبیه به برگههای نازک و خرد شده است. سود کاستیک جامد، میتواند علاوه بر پرک، بهشکل گرانولی و گاهی پودری هم باشد.
Sodium Hydroxide: این نام سیستماتیک بر اساس ترکیب شیمیایی آن است که نشاندهنده حضور یونهای سدیم و هیدروکسید در ترکیب است.
سود سوزآور: این نام بر خاصیت سوزآور یا خورنده آن تاکید دارد و در زمینههای صنعتی کاربرد فراوانی دارد.
لیه ( Lye): این یک اصطلاح رایج در مصارف خانگی است که به محلولی از هیدروکسید سدیم در آب اطلاق میشود. این اصطلاح اغلب در صابونسازی و تمیزکردن کاربرد دارد.
NaOH: فرمول شیمیایی آن اغلب بهعنوان مخفف استفاده میشود؛ "Na" نشاندهنده سدیم و "OH" نشاندهنده یون هیدروکسید است.
خواص شیمیایی و فیزیکی سود کاستیک پرک بهشرح زیر است. لازم به ذکر است که این خواص با خواص سایر انواع سود (مایع و محلول) تفاوتی ندارد.
خواص شیمیایی
خواص شیمیایی این ماده بهشرح زیر است:
1. فرمول و ساختار شیمیایی:
سود پرک دارای فرمول شیمیایی NaOH است که نشان میدهد هر مولکول از یک اتم سدیم (Na)، یک اتم اکسیژن (O) و یک اتم هیدروژن (H) تشکیل شده است.
از نظر ساختاری، یک مولکول دو اتمی ساده است که در آن کاتیون سدیم (Na+) بار مثبت و آنیون هیدروکسید (OH-) بار منفی دارد.
2. یونیزاسیون:
در محلولهای آبی، سود پرک به یونهای سدیم (Na+) و یونهای هیدروکسید (OH-) تجزیه میشود.
فرآیند یونیزاسیون با معادله اینچنین نشان داده میشود:
NaOH → Na+ + OH-
3. قلیاییبودن:
سود سوزآور پرک در زمره موارد قلیایی قوی طبقهبندی میشود.
بهآسانی با مواد اسیدی واکنش میدهد و منجر به واکنشهای خنثیسازی میشود.
4. ماهیت هیگروسکوپیک (جذب رطوبت)
سود کاستیک پرک هیگروسکوپیک است، به این معنی که میل ترکیبی قوی با مولکولهای آب دارد و بهراحتی رطوبت را از محیط جذب میکند.
این خاصیت میتواند بر جابهجایی و ذخیرهسازی آن تأثیر بگذارد؛ زیرا در هنگام قرارگرفتن در شرایط مرطوب تمایل به تشکیل محلول دارد.
مشخصات فیزیکی
مشخصات فیزیکی سود کاستیک پرک که مبنای فروش سود کاستیک پرک هستند به.شرح زیر است:
1. ظاهر فیزیکی:
سود سوزآور پرک بهشکل جامد است و بهصورت تکههای سفید یا نیمهشفاف به فروش میرسد. حالت جامد، پایداری آن را برای ذخیرهسازی و حملونقل افزایش میدهد.
2. نقطه ذوب و نقطه جوش:
این ترکیب دارای نقطه ذوب بالا تقریباً 318 درجه سانتیگراد (604 درجه فارنهایت) و نقطه جوش 1390 درجه سانتیگراد (2534 درجه فارنهایت) است. این دماهای بالا نشاندهنده پایداری آن در شرایط جوی معمولی است.
3. چگالی:
چگالی سود سوزآور پرک در حدود 2.13 گرم بر سانتیمتر مکعب است. در محلولهای آبی، چگالی بسته بهغلظت متفاوت است.
4. حلالیت:
سود کاستیک پرک در آب بسیار محلول است و فرآیند انحلال آن گرمازا است. این حلالیت یک عامل مهم در کاربردهای مختلف آن از جمله بهعنوان یک عامل تمیزکننده در تصفیه آب است.
5. خورندگی:
سود کاستیک برای بسیاری از مواد، بهویژه فلزات، خورنده است. اقدامات مناسب نگهداری و جابهجایی برای جلوگیری از آسیبدیدن ظروف و تجهیزات ضروری است.
6. بو و طعم:
سود پرک بدون بو و طعم است.
شرکت بامداد پترو پارسان، فروش سود کاستیک پرک را انجام میدهد. این شرکت علاوه بر فروش سود کاستیک پرک، انواع دیگر سود کاستیک، مانند انواع گرانولی و مایع آن را نیز برعهده دارد. برای اطلاع از قیمتها و خرید این ماده شیمیایی بهشکل عمده و جزئی به ما پیام دهید.
سود پرک کلران که با نامهایی نظیر سود سوزآور، کاستیک سودا و هیدروکسید سدیم هم شناخته میشود، ماده اولیه تولید بسیاری از مواد شیمیایی است. عمده استفاده سود پرک کلران در صنعت سلولز، کاغذ و نساجی است. سود پرک کلران رطوبت محیط و اجسام دیگر را با سرعت بسیار بالایی به خود جذب میکند و بهخوبی در گلیسیرین، الکل و آب حل میشود.
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سود پرک کلران بهصورت زیر است:
نام علمی سود پرک کلران: سدیم هیدروکسید
نام تجاری: سود سوزآور
دانههای کریستالی
فرمول شیمیایی سود پرک کلران: NaOH
وزن مولکولی سود پرک کلران: ۴۰ گرم بر مول
چگالی سود پرک کلران: ۲.۱۳ گرم بر سانتیمتر مکعب
میزان حلالیت در آب سود پرک کلران: حدود ۱۰۹ گرم در ۱۰۰ میلیلیتر آب در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد (معادل با ۶۸ درجه فارنهایت)
نقطه جوش: ۱۳۹۰ درجه سانتیگراد (۲۵۳۴ درجه فارنهایت)
نقطه ذوب: ۳۱۰ درجه سانتیگراد (۵۹۱ درجه فارنهایت)
محلول در: آب، گلیسیرین، الکل و متینول
غیرفرار
شفاف
سفید
بیبو
بسیار خورنده
سمی
درصد خلوص سود پرک کلران:حداقل ۹۸ درصد
۴. سایر کاربردها
سفیدکننده خمیر چوب، ابریشم، پارچه، و فیبر.
ضدعفونیکننده در تصفیه آب و استخرها.
ضدعفونیکننده در آبزیپروری، دامداری و سایر صنایع.
استفاده بهعنوان ضدعفونیکننده در مواجهه با مواد سمی شیمیایی و رادیواکتیو.
این کاربردها نشاندهنده تنوع و اهمیت پرکلرین کلران در صنایع مختلف است.
سود پرک کلر پارس ، سود پرکی است که توسط کارخانه «کلر پاس» تولید شده است. «سود پرک» به سودی گفته میشود که بهشکل جامد و در ورقههای نازک ارائه میشود. از آنجا که سود را میتوان بهشکل مایع نیز خریداری کرد، سود پرک، بهشکل خاصی از سود جامد اشاره دارد که خلوص آن برخلاف انواعی مایع، بسیار بالا است.
اگر قصد دارید سود پرک کلر پارس را خریداری نمایید، میتوانید آن را از شرکت بامداد پترو پارسان بهشکل کلی و جزئی بخرید. همچنین برای اطلاع از قیمتها، از طریق همین سایت با ما تماس بگیرید.
سود جامد، معمولا هیپو کلریت کلسیم است که به آن «پرکلیرین» نیز گفته میشود. بههمین دلیل به سود پرک کلر پارس، نیز اطلاق میشود. هر دوی این واژههای به سود جامد ورقهای با خلوص بالا اشاره دارند.
هیپوکلریت کلسیم یک ترکیب شیمیایی با فرمول Ca(ClO)2 است؛ مادهای سفید و دانهای که در آب بسیار محلول است و بوی قوی کلر دارد. این ترکیب یک عامل اکسیدکننده قوی است که به دلیل توانایی آن در کشتن باکتریها، ویروسها و سایر میکروارگانیسمهای مضر بهطور گسترده بهعنوان یک ضدعفونیکننده استفاده میشود.
مشخصات فیزیکی:
شکل ظاهری: پودر یا قرص گرانول سفید تا مایل به سفید
بو: بوی تند کلر
حلالیت: بسیار محلول در آب، با حلالیت تقریباً 75 گرم در لیتر در دمای اتاق
چگالی: 2.35 گرم بر سانتی متر مکعب
نقطه ذوب: قبل از ذوب تجزیه میشود.
خواص شیمیایی:
فرمول: Ca(ClO)2
وزن مولکولی: 142.98 گرم بر مول
pH: پایه (PH 1)
واکنشپذیری: سود پرک کلر پارس یک عامل اکسیدکننده قوی است، به این معنی که میتواند اتمهای اکسیژن را به مواد دیگر اهدا کند. همچنین، با اسیدها، مواد آلی و عوامل کاهنده، بسیار واکنشپذیر است.
تجزیه: وقتی در معرض گرما، نور یا رطوبت قرار میگیرد تجزیه میشود و گاز کلر و کلرید کلسیم آزاد میشود. این واکنش گرمازا است و اگر بهدرستی کنترل نشود میتواند خطرناک باشد.
پایداری: سود پرک کلر پارس در شرایط عادی نسبتاً پایدار است، اما باید در جای خشک و خنک و دور از منابع حرارتی و مواد ناسازگار نگهداری شود.
1. ضدعفونی آب: هیپوکلریت کلسیم معمولاً برای ضدعفونی آب در استخرهای شنا، سیستمهای آب آشامیدنی و تصفیهخانههای فاضلاب استفاده میشود. وقتی سود پرک کلر پارس به آب اضافه میشود، با آن واکنش میدهد تا اسید هیپوکلرو (HOCl) و یونهای هیپوکلریت (OCl-) آزاد شود که عوامل اکسیدکننده قوی هستند و میتوانند باکتریها، ویروسها و سایر میکروارگانیسمها را از بین ببرند.
2. عامل سفیدکننده: سود پرک کلر پارس بهعنوان ماده سفیدکننده برای منسوجات، کاغذ و مواد دیگر استفاده میشود. هنگامی که هیپوکلریت کلسیم در آب حل میشود، گاز کلر آزاد میکند که با رنگدانههای موجود در ماده واکنش میدهد تا کروموفورها را تجزیه کرده و رنگ را روشن کنند.
3. ضدعفونیکننده: یک ضدعفونی کننده موثر برای سطوح و تجهیزات در کارخانههای فرآوری مواد غذایی، بیمارستانها و سایر تاسیسات است. همانطور که گفتیم، هنگامی که هیپوکلریت کلسیم در آب حل میشود، اسید هیپوکلرو آزاد میکند که میتواند باکتریها و سایر میکروارگانیسمها را از بین ببرد.
4. عامل اکسیدکننده: یک عامل اکسیدکننده قوی است که میتوان برای اکسیدکردن ترکیبات آلی در فرآیندهای صنعتی مانند تولید خمیر و کاغذ، رنگرزی نساجی و سنتز شیمیایی استفاده شود. هنگامی که به محلول حاوی ترکیبات آلی اضافه میشود، با مولکولهای آلی واکنش میدهد تا پیوندهای شیمیایی را شکسته و آنها را به ترکیبات سادهتری تبدیل کند.
سود پرک کلر پارس یک سود با خلوص بالا، جامد و کاربردی است. شما میتوانید این سود را از شرکت بامداد پترو پارسان در اندازههای مختلف خریداری کرده و در محل تحویل بگیرید. برای خرید سود پرک کلر پارس با تماس بگیرید.
سود پرک بهعنوان یک باز پایه قوی، در فرایندهای شیمیایی بهعنوان ماده نفوذی و کاتالیزور مؤثر استفاده میشود. همچنین، در تولید محصولات خانگی مانند صابون و شویندهها نیز بهعنوان یک عامل تنظیفکننده مؤثر بهکار میرود.
امروز در مورد یکی از ترکیبات شیمیایی پرکاربرد صحبت خواهیم کرد، سدیم هیدروکسید یا همان سود پرک. سود پرک یک ترکیب شیمیایی با اهمیت فراوان است که بهعنوان یک باز پایه شدید شناخته میشود. این ترکیب، به شکل جامد و بلوری با رنگ سفید شفاف، خواص شیمیایی و فیزیکی منحصربهفردی دارد که در زمینههای مختلف از جمله صنایع شیمیایی، پزشکی و حتی در تمیزکاریهای روزمره به کار میرود.
سود پرک نیرو کلر، همان سدیم هیدروکسید است که بهعنوان یکی از ترکیبات شیمیایی اهمیت زیادی در صنایع مختلف دارد. این ترکیبات در بازار با نامهای مختلفی شناخته میشود، از جمله کاستیک سودا، سود سوزآور و سدیم هیدروکسید. این ماده به شکل مایع یا جامد و حتی در ورقهای پرک شده عرضه میشود و رنگ آن سفید است.
استفاده از سود پرک نیرو کلر در صنایع مختلف نظیر تصفیه آب، تولید مواد شوینده و صابون، کاغذسازی، تولید کارتن و کاغذ، صنایع نفت و پالایش، صنایع غذایی، الکل سازی، تولید آلومینیوم، شیشه و تصفیه آب بسیار رایج است. این ماده خاصیت باز بسیار بالایی دارد و میتواند بهعنوان یک ماده شیمیایی فعال در عملیاتهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. باید بادقت با این ماده کار شود، زیرا خطرات سوختگی شیمیایی وجود دارد.
این ماده ارزشمند همچنین با نامهای کاستیک سودا، سودسوزآور، سود جامد پرک، چرب گیر صنعتی، سود کاستیک و هیدروکسید سدیم نیز در صنعت و دنیای تجارت شناخته میشود. خواص فیزیکی سود پرک نیرو کلر به شرح زیر است:
نقطه ذوب: ۳۱۸ درجه سانتیگراد
نقطه جوش: ۱۳۹۰ درجه سانتیگراد
دانسیته: ۱۳.۲ گرم بر سانتی مترمکعب
قابلیت انحلال در آب: انحلالپذیر
شکل ظاهری: پرک سفید رنگ
گرید: صنعتی
درصد خلوص: ۸۹ درصد
فرمول شیمیایی: NaOH
محلول در: آب، گلیسیرین، الکل و متینول
سود پرک نیرو کلر در صنایع مختلف برای کاربردهای متنوعی استفاده میشود، از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تولید الکل و بیودیزل: سود پرک در فرآیندهای تولید الکل و بیودیزل بهعنوان یک کاتالیزور یا ماده شیمیایی فعال مورد استفاده قرار میگیرد.
صنایع چرم و دباغی: در صنایع چرم و دباغی برای تنظیم pH و فرآیندهای شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
تولید نمکهای سدیم: سود پرک نیرو کلر در تولید نمکهای سدیم نیز بهکار میرود.
تولید سلولهای سوختی: در صنعت تولید سلولهای سوختی بهعنوان یک ماده حفاظتی استفاده میشود.
تولید رزینهای اپوکسی: در تولید رزینهای اپوکسی برای مقاومت در برابر حرارت و مواد شیمیایی بهکار میرود.
صنایع تولید کاغذ: در فرآیندهای تولید کاغذ بهعنوان ماده شیمیایی افزودنی بهکار میرود.
صنایع ساخت شیشه: در تنظیم pH و فرآیندهای شیمیایی مرتبط با تولید شیشه استفاده میشود.
گالوانیزه و آبکاری فلزات: در فرآیندهای گالوانیزه و آبکاری فلزات برای تنظیم pH مورد استفاده قرار میگیرد.
صنایع نساجی: در تولید و پردازش نخها و بافتها برای تنظیم pH و شستشو استفاده میشود.
تصفیه آب: بهعنوان یکی از مواد تصفیهکننده آب برای حذف آلودگیهای آب بهکار میرود.
تولید انواع مواد شیمیایی: در صنایع شیمیایی برای تولید انواع مواد شیمیایی بهکار میرود.
استخراج فلزات: در فرآیندهای استخراج فلزات از مواد معدنی برای تنظیم pH بهکار میرود.
تولید مواد منفجره: در صنایع تولید مواد منفجره برای تهیه برخی از ترکیبات مواد منفجره بهکار میرود.
ساخت ابریشم مصنوعی: سود پرک نیرو کلر در صنعت نساجی برای فرآیندهای تولید ابریشم مصنوعی بهکار میرود.
ساخت آفتکشها: در تهیه برخی از آفتکشها بهعنوان یکی از مواد فعال مورد استفاده قرار میگیرد.
پتروشیمی: سود پرک نیرو کلر در صنایع پتروشیمی بهعنوان یکی از مواد اولیه و کاتالیزور بهکار میرود.
ساخت شویندهها و ضدعفونیکنندهها: در تولید محصولات شوینده و ضدعفونیکننده بهعنوان یکی از اجزا استفاده میشود.
تولید برخی از مسکنها و داروهای ضد انعقاد خون: در صنعت داروسازی بهعنوان یکی از مواد اصلی تولید برخی از داروهای ضد انعقاد خون استفاده میشود.
عطرسازی: در صنعت عطرسازی بهعنوان یکی از مواد افزودنی مورد استفاده قرار میگیرد.
نرمکننده پوست میوهها: برای نرمکننده پوست میوهها و جلوگیری از اکسیداسیون بهکار میرود.
تصفیه آب: یکی از کاربردهای اصلی سود پرک نیرو کلر در صنعت تصفیه آب است. پس از مرحله کلرزنی که برای حذف باکتریها و عوامل بیماریزا از آن استفاده میشود، pH آب تغییر میکند و خاصیت قلیایی آن افزایش پیدا میکند. برای تنظیم pH آب در این مرحله از سود پرک استفاده میشود تا لولهها و تأسیسات آسیب کمتری ببینند.
صنایع نساجی: سود پرک به دلیل خاصیت قلیایی قوی و قدرت چربیگیری بالا در صنایع نساجی کاربرد دارد. در این صنعت، سود پرک برای بهبود رنگرزی و تولید الیاف استفاده میشود. همچنین در فرآیند فلس زدایی از پشم گوسفند و تولید الیاف باکیفیت نیز از سود پرک نیرو کلر استفاده میشود.
تولید آلومینیوم: در تولید آلومینیوم، حذف ناخالصیها از سنگ بوکسیت اهمیت دارد. سود پرک بهعنوان یک ماده قلیایی با سرعت بالا سیلیکون و اکسید آلومینیوم موجود در سنگ بوکسیت را حذف مینماید.
این کاربردها نشان از گستردگی و تنوع استفاده از سود پرک نیرو کلر در صنایع مختلف دارند.
تولید سود پرک (سود سوزآور) از طریق الکترولیز سدیم کلرید یا ترکیب سودا و سدیم کربنات بهصورت زیر صورت میپذیرد:
تهیه سود پرک با الکترولیز
روش الکترولیز یکی از روشهای معمول برای تولید سود پرک است. در این روش، از یک سلول الکترولیز برای تجزیه آب به اکسیژن و هیدروژن استفاده میشود و در عین حال یونهای سدیم و کلر نیز در سلول تولید میشوند. سپس این یونهای سدیم و کلر با یکدیگر واکنش داده و سود پرک تولید میشود.
تولید سود سوزآور با سودا و سدیم کربنات
این روش از ترکیب سودا (NaOH) و سدیم کربنات (Na2CO3) بهره میبرد. در این فرآیند، واکنش زیر رخ میدهد:
Ca(OH)2 + Na2CO3 → CaCO3 + 2 NaOH
در این واکنش، هیدروکسید کلسیم (Ca(OH)2) و کربنات سدیم (Na2CO3) با یکدیگر واکنش میدهند و نتیجه این واکنش تولید سود پرک (NaOH) و کربنات کلسیم (CaCO3) است. سپس محصولات جدا شده و سود پرک به دست میآید.
این دو روش بهعنوان روشهای مؤثر و صنعتی برای تولید سود پرک مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید سود پرک نیرو کلر از شرکت بامداد پترو پارسان
شما میتوانید سود پرک نیرو کلر با درجه خلوص بالا را بهصورت مایع و جامد از شرکت بامداد پترو پارسان تهیه نمایید. این محصولات با ویژگیهای مطلوب و کیفیت بالا تولید شدهاند و از آنها در حوزه تصفیه آب و بهعنوان چربیگیر قوی استفاده میشود. شرکت بامداد پترو پارسان امکان خرید این محصولات را از طریق اینترنت یا سفارش تلفنی فراهم نموده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگیها و مشاوره رایگان، میتوانید با کارشناسان فروش شرکت بامداد پترو پارسان تماس حاصل نمایید.
سود پرک 98 % از جمله محصولات شیمیایی پایه بوده که در بسیاری از صنایع، بخصوص، بخش سلولزی و کاغذ سازی کاربرد دارد. این ماده شیمیایی با خاصیت فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود، به عنوان ماده اولیه در تولید برخی از محصولات شیمیایی دیگر شناخته میشود. در ادامه با سود پرک بیشتر آشنا خواهیم شد.
سود پرک 98 % درواقع یک ماده شیمیایی معدنی با فرمول Naoh بوده که از خاصیت قلیایی بالایی برخوردار است. سود پرک با نامهای دیگر کاستیک سودا و سود سوز آور و یا سدیم هیدروکسید هم شناخته میشود. از لحاظ فیزیکی سود پرک به صورت کریستالی با رنگ سفید تا بیرنگ است. سمی، بی بو و خورنده بودن از دیگر ویژگی سود پرک است. از نظر شیمیایی نیز سود پرک 98 % قدرت انحلال پذیری بالایی در آب، گلیسیرین و الکل دارد و همچنین میتواند رطوبت و دی اکسید کربن هوا را به سرعت به خود جذب کند.
در نظر داشته باشید، سود سوز آور به صورت مایع و جامد با خلوص متنوع تولید میشود. سود پرک از نوع جامد بوده و اغلب با خلوص ۹۸ تا ۹۹ درصد عرضه میگردد. سودهای سوز آور مایع اغلب خلوص کمتری را دارا هستند.
شرکت بامداد پترو پارسان یکی از مراکز بازرگانی فعال در زمینه فروش انواع محصولات شیمیایی و پتروشیمی است. شما خریداران گرامی، میتوانید انواع تولیدات شیمیایی از برندهای معتبر داخلی و خارجی را از این مرکز تهیه نمایید.
به طور کلی، تولید سود پرک 98% به سه روش متداول در صنعت پتروشیمی انجام شده و روانه بازارهای فروش میشود.
یکی از متداولترین روش برای تولید سود پرک 98%، الکترولیز محلول نمک طعام (سدیم کلرید-Nacl) است. در این روش با به کار گیری جیوه که به عنوان کاتد عمل میکند، سدیم را از سدیم کلرید جدا کرده و با واکنش سدیم با آب، هیدروکسید سدیم یا همان سود پرک تولید میشود.
یکی دیگر از روشهای تولید سود پرک 98%، استفاده از روش دیافراگم است. در این شیوه از یک راکتور دو بخشی که با استفاده از دیافراگم این دو بخش از هم جدا شدهاند، استفاده میشود. در این روش علاوه بر سود مایع، گاز کلر و گاز هیدروژن هم به عنوان محصول جانبی تولید میشود. آب نمک غلیظ یا همان سدیم کلرید را وارد بخش آند دار کرده که گاز کلر از آنجا خارج شده و سدیم با بار مثبت وارد بخش کاتد دار میشود. با واکنش آب با سدیم، گاز هیدروژن و هیدروکسید سدیم (سود مایع ) تولید میشود.
بروزترین شیوه تولید سود پرک 98% به روش سلول غشایی است که میزن خلوص سود مایع به دست آمده هم از دو روش دیگر بیشتر خواهد بود. تمام مراحل تولید سود پرک در شیوه غشایی، همانند تولید به شیوه دیافراگمی است با این تفاوت که در آن از یک سلول غشایی در اطراف الکترودهای آند و کاتد به جای دیافراگم استفاده میشود.
نکته: شایان ذکر است در سه روش تولید، محصول حاصل از نوع سود مایع 50 درصد خواهد بود. برای تولید سود پرک 98%، سود مایع را به فرآیندهای مختلف، تبخیر و به سود پرک جامد با خلوص ۹۸ تا ۹۹ درصد تبدیل میکنند.
سود پرک 98 % به دلیل خلوص بالا و خاصیت بازی ویژهای که دارد در صنایع مختلف کاربرد متنوع دارد. از جمله مصارف این ماده شیمیایی در صنعت:
صنایع غذایی: تولید جوش شیرین از مهمترین محصولاتی است که از سود پرک به دست آورده میشود. همان طور که میدانید، جوش شیرین در صنایع غذایی برای تولید محصولات کنسرو شده، نان و انواع ترشیجات و... کاربرد دارد.
صنایع دارو سازی: در تولید بسیاری از داروها چون داروهای مسکن و ضد انعقادی خون از سود پرک استفاده میشود.
صنایع تولید انواع شوینده: سود پرک، خاصیت بازی، به نوعی چربی زدایی و پاک کنندگی دارد. از این رو، این ماده شیمیایی در فرآیند تولید انواع مواد شوینده و صابون ها استفاده دارد.
تولید کاغذ و محصولات سلولزی: بیشترین کاربرد سود پرک، در صنایع کاغذ سازی است. تجزیه چوب، تولید خمیر کاغذ، سفید کردن، حذف جوهر و جلابخشی به کاغذ از جمله کاربردهای سود پرک 98 % در تولید کاغذ است.
صنایع آب و فاضلاب: یکی دیگر از دلایل تولید سود پرک 98%، در جهت استفاده از آن در صنایع آب و فاضلاب است. این ماده خاصیت ضد عفونی و گندزدایی دارد که در تصفیه آب و همچنین تنظیم اسیدیته آب کاربرد دارد.
صنایع تولید چرم: برای دباغی چرم، سود پرک یک ماده شیمیایی کاربردی بوده که باعث از هم پاشیدگی بافت چرم از بافت مویی پوست حیوان میشود.
صنایع نفتی، پتروشیمی، حفاری، صنعت تولیدات محصولات آرایشی، صنایع بازیافتی، الکل سازی، صنایع تولید کاشی و سرامیک، شیشه سازی، صنایع تولید کود و سموم کشاورزی و... از دیگر بخشهای صنعتی بوده که سود پرک 98 % در آنها کاربرد شایانی دارد.
همچنین در بخش خانگی نیز از سود پرک برای چربی زدایی و باز کردن لولههای فاضلاب استفاده میشود.
سود پرک مانند سایر اسیدها و قلیاها بسیار خورنده بوده و حتی کوچکترین قطرات محلول آن، میتوانند به راحتی بافت زنده را تجزیه کند که در نتیجه باعث سوختگی شیمیایی میشود و ممکن است در اثر تماس چشمی باعث کوری دائمی گردد.
هنگام کار با این ماده شیمیایی یا محلولهای آن، همیشه باید از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش لاستیکی، لباس ایمنی و عینک استفاده کنید.
اقدامات کمکهای اولیه در صورت تماس سود سوزآور با پوست، شامل شستشوی محل تماس با حجم زیادی آب است. شستشو باید حداقل 10-15 دقیقه ادامه یابد.
در حین استفاده از حجم زیادی از ترکیب هیدروکسید سدیم، باید روش نگهداری صحیح را در نظر گرفت.
این مواد باید در مخازن پلی اتیلن، مخازن ساخته شده از PVC، مخازن فولادی (فولاد ضد زنگ) یا مخازن فایبرگلاس با پوشش محافظدار نگهداری شوند.
درب تمام ظروف حاوی سود پرک باید بسته شود زیرا هر گونه رطوبت به شدت توسط این ترکیب جذب میشود. ماندگاری این ماده شیمیایی 6 ماه است.
سود پرک نباید در محیط گرم با در دمای بالا نگهداری شود.
سخن پایانی
سود پرک یک ترکیب بازی قوی بوده که از یونهای سدیم و یونهای هیدروکسید تشکیل شده است. این ماده شیمیایی قلیایی، بسیار واکنش پذیر و در عین حال انحلال پذیر بوده و در صورت محلول بودن، خاصیت الکترولیتی قوی نیز دارد. از صنایع شیمیایی گرفته تا کاغذ سازی، صنایع تولید مواد غذایی، منسوجات، صابون و مواد شوینده و تصفیه آب، کاربردهای سود پرک 98 % بسیار گسترده است. قابلیتهای این ماده شیمیایی به عنوان یک عامل تمیز کننده، تنظیم کننده pH و واکنش دهنده، به تقاضای بالای آن کمک کرده است.
علی
بسیار عالی