فرمول شیمیایی NaOH
کاربرد ماده تمیزکننده در تصفیه آب، ماده قلیایی قوی برای تصحیح اسیدیته آب، استفاده در تولید آب ژاول، استفاده در صنعت کاغذسازی، استفاده در صنایع مختلف
جرم مولی (gr/mol) g/mol 99/39
چگالی (g/cm³) g/cm3 1/2
نقطه ذوب (°C) 323 درجه سانتی گراد
نقطه جوش (°C) 1388 درجه سانتی گراد
اسیدیته 12
رنگ بی رنگ

برای سفارش محصول تماس بگیرید

021-43000910
product
اسید نیتریک، آب اکسیژنه، زایلین، تولوئن، کربنات سدیم، اسید استیک، اسید سولفوریک، اسید فسفریک، سود پرک، دی اتانول آمین،

سود سوزآور که به‌عنوان هیدروکسید سدیم نیز شناخته می‌شود، یک ترکیب شیمیایی بسیار پرمصرف است که در فرآیندهای صنعتی مختلف و محصولات پاک‌کننده خانگی استفاده می‌شود. سود سوزآور یک ماده قلیایی قوی است که می‌تواند چربی‌ها و روغن‌ها را حل کند. معمولاً در تولید کاغذ، منسوجات، مواد شوینده و صابون استفاده می‌شود. با وجود کاربردهای فراوان، در صورت عدم استفاده صحیح، این ماده می‌تواند خطرناک باشد. رعایت نکات ایمنی هنگام کار با هیدروکسید سدیم بسیار مهم است.

اگر قصد دارید هیدروکسید سدیم را برای مصارف صنعتی خرید کنید، می‌توانید این ماده را به‌شکل کلی و جزئی از همین صفحه تهیه نمایید. سود سوزآور شرکت بامداد پترو پارسیان، با قیمت مناسب و در حجم‌های مختلف ارائه می‌شود تا پاسخ‌گوی نیازهای صنایع مختلف باشد.

شما می‌توانید اطلاعات مورد نیاز خود درباره فروش سود سوزآور، خواص، کاربردها و ملاحظات ایمنی هیدروکسید سدیم را در همین صفحه مشاهده کنید و سپس در صورت تمایل محصول را به‌شکل آنلاین خریداری نمایید.

برای خرید تولوئن به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

سود سوزآور چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

سود سوزآور که به‌عنوان هیدروکسید سدیم (NaOH)، هیدرات سدیم، سود پرک و سود کاستیک نیز شناخته می‌شود، یک ترکیب معدنی بسیار واکنش‌پذیر و خورنده است. ساختار شیمیایی آن شامل یک اتم سدیم، یک اتم اکسیژن و یک اتم هیدروژن است که فرمول NaOH را تشکیل می‌دهد. سدیم دارای عدد اتمی 11، اتم اکسیژن دارای عدد اتمی 8 و اتم هیدروژن دارای عدد اتمی 1 است.

سود سوزآور در دمای اتاق جامد و سفید‌رنگ است، در آب بسیار محلول است و ترکیب بسیار قلیایی تولید می‌کند. دارای نقطه ذوب 318 درجه سانتی‌گراد و نقطه جوش 1388 درجه سانتی‌گراد است. هیدرات سدیم به‌شدت با سایر مواد شیمیایی واکنش نشان می‌دهد و می‌تواند باعث سوختگی شدید پوست و چشم شود.

از نظر خواص شیمیایی، سود کاستیک یک باز قوی است که با اسیدها واکنش داده و نمک و آب تشکیل می‌دهد. همچنین، با فلزات واکنش داده و گاز هیدروژن تولید می‌کند. سود سوزآور معمولاً در تولید خمیر و کاغذ، منسوجات، صابون‌ها و مواد شوینده و مواد شیمیایی مختلف استفاده می‌شود.

pH محلول 1% سود سوزآور حدود 14 است که نشان‌دهنده ماهیت بسیار قلیایی آن است. با این حال، PH بسته به غلظت محلول می‌تواند متفاوت باشد.

انواع سود سوزآور

فروش سود سوزآور در انواع مختلف انجام می‌گیرد. به‌طور کلی، سه نوع اصلی سود کاستیک وجود دارد: جامد، مایع و گاز. هر نوع آن خواص و کاربرد منحصر‌به‌فرد خود را دارد.

سود سوزآور جامد

هیدرات سدیم جامد، یک ماده جامد سفید، بی‌بو و بسیار واکنش‌پذیر است که در آب محلول است. فروش سود سوزآور جامد معمولاً به‌شکل گلوله، پولک یا گرانول انجام می‌شود. عطر خاصی ندارد و تا دمای 80 درجه سانتی‌گراد می‌تواند مقاومت کند. اما بالاتر از این دما نمی‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد و کارایی آن کاهش می یابد.

سود سوزآور جامد از طریق الکترولیز محلول کلرید سدیم (NaCl) در آب تولید می‌شود. این فرآیند به فرآیند کلرآلکالی معروف است و شامل عبور جریان الکتریکی از محلول است که باعث جدا‌شدن یون‌های سدیم و کلرید می‌شود. سپس یون‌های سدیم با آب واکنش داده و هیدروکسید سدیم (NaOH) و گاز هیدروژن (H2) را تشکیل می‌دهند. گاز هیدروژن آزاد می‌شود و سدیم هیدروکسید حاصل در یک مخزن جمع‌آوری می‌شود. سپس هیدروکسید سدیم بسته به‌شکل مورد نظر به گلوله، پولک یا گرانول تبدیل می‌شود.

فروش سود سوزآور جامد برای کاربردهای مختلفی از جمله موارد زیر انجام می‌شود:

● تولید خمیر و کاغذ

● نساجی

● صابون و مواد شوینده

● تصفیه آب

مطلب پیشنهادی: حواله اسید استیک

سود سوزآور مایع

سود سوزآور مایع یک محلول شفاف، بی‌رنگ و بسیار واکنش‌پذیر است که به‌عنوان محلول لیمو (lye) یا محلول هیدروکسید سدیم نیز شناخته می‌شود. معمولاً در غلظت‌های مختلف از 10٪ تا 50٪ در دسترس است.

سود سوزآور مایع با حل‌کردن هیدرات سدیم جامد در آب تولید می‌شود. محلول حاصل بسیار واکنش‌پذیر و خورنده است و معمولاً در کاربردهای صنعتی استفاده می‌شود. غلظت سود سوزآور مایع بسته به کاربرد مورد نظر می‌تواند متفاوت باشد.

سود سوزآور مایع در کاربردهای مختلفی استفاده می‌شود، از جمله:

● ساخت مواد شیمیایی

● پالایش نفت

● فرآوری مواد غذایی

● تصفیه آب


سود سوزآور گاز

گاز سوزآور، گازی است بسیار واکنش‌پذیر و خورنده که به بخار هیدروکسید سدیم نیز معروف است. سود کاستیک گازی، با حرارت‌دادن سود کاستیک جامد تا دمای بالا که باعث تبخیر آن می‌شود، تولید می‌گردد. معمولاً در کاربردهای مختلفی استفاده می‌شود، از جمله:

● پالایش نفت

● ساخت مواد شیمیایی

● تصفیه آب


کاربردهای فروش سود سوزآور

همان‌طور که ذکر شد فروش سود سوزآور به منظور کاربردهای مختلفی صورت می‌پذیرد. برخی از این کاربردها که هیدرات سدیم در آن‌ها عمل می‌کند به‌شرح زیر است:

کاربرد کاستیک سودا در تصفیه آب

فروش سود سوزآور معمولا در تصفیه آب برای تنظیم سطح pH و حذف ناخالصی‌ها کاربرد دارد.

اولین مرحله در تصفیه آب، انعقاد است که در آن مواد شیمیایی مانند زاج به آب اضافه می‌شود تا ذرات ریزی به نام لخته ایجاد شود. این لخته‌ها ناخالصی‌ها را جذب کرده و حذف آن‌ها را آسان‌تر می‌کنند. در طول فرآیند انعقاد، می‌توان هیدرات سدیم را برای تنظیم سطح pH به آب اضافه کرد. همچنین، می‌توان از این ماده برای حذف فلزاتی مانند آهن و منگنز از آب استفاده کرد. افزایش سطح pH باعث می‌شود این فلزات در آب رسوب کرده و در کف مخزن ته‌نشین شوند.

کاربرد سود کاستیک در صنایع نساجی

سود سوزآور به‌طور گسترده در صنعت نساجی برای مقاصد مختلف استفاده می‌شود. به‌طور کلی، فروش سود سوزآور کاربردهای زیر را در نساجی دارد.

● Mercerization: هیدرات سدیم در فرآیند مرسریزاسیون برای تغییر الیاف پنبه استفاده می‌شود. این تغییر به افزایش استحکام و درخشندگی الیاف کمک کرده و آن‌ها را برای تولید پارچه مناسب‌تر می‌کند.

● رنگرزی: هیدرات سدیم در فرآیند رنگرزی برای تنظیم سطوح pH پارچه استفاده می‌شود که به بهبود جذب رنگ و اطمینان از ثبوت رنگ کمک می‌کند.

● آبشستگی: هیدرات سدیم در فرآیند شستشوی پارچه برای حذف ناخالصی‌ها و روغن‌ها از پارچه استفاده می شود.

● بلیچینگ: هیدرات سدیم در فرآیند سفید‌کردن برای حذف رنگ طبیعی از پارچه‌هایی مانند پنبه و کتان استفاده می‌شود تا آن‌ها را برای رنگرزی یا چاپ آماده کند.

● تکمیل: از سود کاستیک در فرآیند تکمیل برای ایجاد سطحی صاف و براق بر روی پارچه‌هایی مانند ابریشم و ابریشم مصنوعی استفاده می‌شود.

کاربرد سود پرک در تولید آلومینیوم

فروش سود سوزاور کاربردهای زیر را در تولید آلومینیوم دارد:

● پالایش بوکسیت: سود کاستیک برای حل‌کردن سنگ معدن بوکسیت که منبع اولیه آلومینیوم است استفاده می‌شود.

● ذوب آلومینیوم: سود کاستیک به‌عنوان یک الکترولیت در فرآیند احیای الکترولیتی مورد استفاده برای تولید فلز آلومینیوم استفاده می‌شود.

● تمیزکردن و نگهداری: سود کاستیک برای تمیزکردن و نگهداری تجهیزات مورد استفاده در تولید آلومینیوم مانند مخازن، لوله‌ها و ماشین‌آلات استفاده می‌شود.

کاربرد سود پرک در تولید مواد غذایی و آب‌میوه

فروش سود سوزآور کاربردهای زیر را در تولید در تولید مواد غذایی و آب‌میوه دارد:

● فرآوری مواد غذایی: هیدرات سدیم برای حذف ناخالصی‌ها و آلاینده‌ها از محصولات غذایی در طول فرآوری استفاده می‌شود. همچنین، برای تنظیم سطح pH برخی غذاها و کمک به امولسیون‌کردن چربی‌ها و روغن‌ها کاربرد دارد.

● تولید آبمیوه: هیدرات سدیم برای تمیزکردن و ضدعفونی‌کردن تجهیزات مورد استفاده در تولید آبمیوه مانند مخازن و خطوط لوله استفاده می‌شود. این ماده به حذف مواد آلی و جلوگیری از رشد باکتری‌ها کمک کرده و ایمنی و کیفیت نهایی محصول را تضمین می‌کند.

● حذف چربی: هیدرات سدیم در فرآوری گوشت و فرآورده‌های مرغ برای حذف چربی و بافت اضافی استفاده می‌شود. به بهبود بافت و ظاهر محصول نهایی و همچنین، کاهش ضایعات کمک می‌کند.

کاربرد هیدرات سدیم در صنایع کاغذ‌سازی

در صنعت کاغذ، سود کاستیک در فرآیند خمیرسازی برای تجزیه خرده‌های چوب و تبدیل آن‌ها به خمیر استفاده می‌شود. این ماده به حل‌شدن لیگنین، یک چسب طبیعی که الیاف را به هم متصل می‌کند، کمک کرده و به الیاف اجازه جداشدن و تشکیل خمیری را می‌دهد که می‌تواند برای تولید محصولات کاغذی استفاده شود.

برای اطلاع از قیمت اسید کلریدریک به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

نکات ایمنی کاربرد سدیم هیدروکسید

از آن‌جا که این ماده شیمیایی بسیار خورنده و آسیب‌زننده است، لازم است نکات زیر را هنگام کار‌کردن با سود کاستیک رعایت کنید:

1. هنگام کار با سود کاستیک همیشه از لباس‌های محافظ، از جمله دستکش، عینک، و ماسک صورت استفاده کنید.

2. هرگز سود کاستیک را با سایر مواد شیمیایی مخلوط نکنید، زیرا می‌تواند واکنش خطرناکی ایجاد کند.

3. همیشه سود کاستیک را بهآرامی و با احتیاط به آب اضافه کنید. این کار به جلوگیری از پاشش و سوختگی احتمالی کمک می‌کند.

4. سود سوزآور را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

5. سود کاستیک را در جای خشک و خنک و دور از منابع گرما و رطوبت نگهداری کنید.

6. اگر بهطور تصادفی هیدرات سدیم روی پوست یا لباستان ریخت، فوراً ناحیه آسیب دیده را حداقل به مدت 15 دقیقه با آب بشویید.

7. در صورت مصرف یا استنشاق هیدرات سدیم، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

8. همیشه دستورالعمل‌های سازنده را برای جابجایی و استفاده ایمن از هیدرات سدیم دنبال کنید.


رعایت نکات فوق به شما کمک می‌کند تا به‌ شکل ایمن از این ماده استفاده کنید. بسته‌بندی‌های ارائه‌شده در شرکت بامداد پترو پارسیان معمولا برای حمل و نگهداری سود کاستیک مناسب هستند. با این حال، لازم است جوانب احتیاط را هنگام استفاده از این ماده رعایت کنید. برای خرید هیدروکسید سدیم با ما تماس بگیرید.



Play video
account

علی

1400/5/4 پاسخ

بسیار عالی

محصولات مرتبط